Charakteristika obľúbeného učiteľa

29.03.2020 17:26
Šport

Autor : Alexandra Bužová, ZŠ Soľ

Späť na úvod

Milí kamaráti i učitelia!

Nie tak dávno sme na hodine slovenčiny preberali charakteristiku. Našou domácou úlohou bolo, samozrejme, jednu napísať a každý z nás si mal vybrať svojho obľúbeného učiteľa a v krátkosti ho charakterizovať. Vznikli tak veľmi milé práce. Vtedy mi ani nenapadlo, aký milý a aktuálny článok z nich môže byť, keďže máte, vy učitelia, v týchto dňoch svoj sviatok. Príjemné čítanie!


Pani učiteľka Bošková je tá najlepšia na svete. Niekedy ju ani nepovažujem za učiteľku, pre mňa je skôr najlepšou kamarátkou, inak povedané, druhou mamou. Hoci má svoje vlastné deti, ktoré miluje viac ako mňa, vždy si nájde čas ma vypočuť alebo mi s niečím poradiť. Niekedy môže byť fakt nazlostená, ale nemení to skutočnosť, že je najlepšia učiteľka. Pani učiteľka síce niekedy ukáže, že aj ona má slabé chvíľky, ale zvnútra je to najsilnejší človek, akého poznám. Má tmavoružové vlasy a nádherné zelené oči. Je strednej postavy. Mám na nej rada veľa vecí. Jej nezáleží či je človek biely, alebo čierny. Nikoho neporovnáva a chápe, že človek nemôže byť taký, ako si ho ona predstavuje. Najviac sa mi páči to, ako sa s nami rozpráva. Ako keby sme sa poznali od detstva. Veľmi si to cením. Vždy, keď sme smutní, vie nás rozveseliť. Jej krásny úsmev prináša svetlo tam, kde je tma. Niekedy je veľmi ťažké postaviť sa pred tabuľu a získať pozornosť pubertiakov. Ale pani učiteľka to aj tak vždy zvládne. Pani učiteľka je jedinečná už len tým, že je. Nevymenila by som ju za nič na svete.

Alexandra Bužová, 6. A


Naša pani učiteľka slovenčiny je veľmi dobrá. Volá sa Kvetoslava Borošová. Je vysoká, štíhla, má čierne vlasy. Učivo nám vie vždy perfektne vysvetliť. Aj preto mám také dobré známky. Keď sa nechceme učiť, je na nás veľmi prísna. Na hodine ju vždy musíme počúvať. Keď niečo povie, tak to aj splní. Raz, keď sme sa učili vzor páví, povedala, že, keď sa ho nenaučíme skloňovať, dostaneme buď 1 alebo 5 a aj sa stalo. Ona to všetko myslí v dobrom, chce z nás spraviť géniov, preto na jej hodinách musíme dávať pozor. Keď spravíme opak, dá nám hneď príučku, a to v podobe rozcvičiek, ktoré píšeme takmer na každej hodine. Slovenský jazyk mám veľmi rada, je to môj obľúbený predmet aj vďaka mojej obľúbenej pani učiteľke. Som rada, že nás učí práve ona.

Vanesa Turtáková, 6. A


Osoba, ktorú som si vybral, veľmi dobre poznám. Stretávam ju skoro každý deň. Je to moja triedna učiteľka. Volá sa Viera Šerešová. Je vysokej štíhlej postavy. Jej oči sú hnedej farby. Má krátke hnedé vlasy. Má rada elegantné oblečenie. Na svoj vek vyzerá celkom dobre. Je skromná a priateľská. Väčšinou je veľmi milá. Keď je nazlostená, vtedy je prchká. Je pracovitá, vie dobre učiť a má rada poriadok na hodine. Jej obľúbeným koníčkom je šport. Trávi čas čítaním, pripravovaním sa do práce. Má veľmi málo času na odpočinok, ale vždy má dosť energie. Moja triedna učiteľka je zodpovedná a ochotná. Keď niečo potrebujem, vždy mi rada pomôže. Dá sa na ňu spoľahnúť a je aj dobrá kamarátka. Moju triednu učiteľku mám rád.

Martin Baník, 6. A


Mojou obľúbenou pani učiteľkou je pani učiteľka Tkáčová. Poznám ju skoro dva roky. Obľúbil som si ju preto, lebo je veľmi milá a spravodlivá. Za tie dva roky som zistil, že vie veľmi dobre po anglicky. Okrem toho je veľmi pekná, štíhlej postavy a má hnedé vlasy. Veľmi pekne sa oblieka. Viem, že má rada svoju rodinu, lebo niekedy o nej hovorí. Páči sa mi, ako vysvetľuje látku, dá sa jej rýchlo porozumieť. Pani učiteľka učila aj môjho brata, aj on o nej hovorí len samé pekné veci. Občas má aj ona slabé chvíľky a vtedy zvýši hlas. Väčšinou, keď sa niekto nepripraví alebo nemá domácu úlohu. Som rád, že som ju mohol spoznať a verím, že angličtinu ma bude učiť až do konca základnej školy.

Daniel Mitáč, 6. A


Pani učiteľka Borošová učí v našej škole slovenský jazyk a dejepis. Škoda, že neučí dejepis aj našu triedu, len slovenský jazyk. Pani učiteľka je vyššej štíhlej postavy. Má krásne čiernohnedé vlasy. V lesku slnka, ktoré preniká do našej triedy, sa jej vždy krásne lesknú. Pery má trochu tenšie, ale tie jej niekedy zvýrazní rúž. Má pekne tvarovaný nos, ktorý jej tvári pristane. Myslím, že najradšej nosí rifle a v lete občas aj šaty. Vždy k oblečeniu doladí krásne topánky. Má skvelý postoj k učeniu. Vie dobre vysvetliť učivo. Vždy nám hovorí, aby sme sa neučili spamäti, ale aby sme tomu hlavne rozumeli a ja to robím pri každom predmete. Slovenský jazyk ma nejako vždy bavil. Hoci nemám perfektné známky, ale baví ma viac ako matematika. Pani učiteľka je veľmi milá, krásna a hlavne múdra. Hoci na mňa a aj na iných občas zvýši hlas, viem, že je to pre naše dobro. Do triedy takmer vždy vkročí s dobrou náladou, no tá ju prejde hneď, keď zistí, že nie sme pripravení. 😍 Páči sa mi na nej skoro všetko...jediné, čo by som jej mohla vytknúť by bolo to, že niekedy príde aj dve minútky po zvonení. 😍

Sabína Goroľová, 6. A


Pani učiteľka Veronika Koščáková ma učí anglický jazyk už druhý rok. Anglický jazyk ma baví, hoci nemám najlepšie známky. Pani učiteľka učí cudzí jazyk a fascinuje ma, ako to výborne zvláda. Má krásne čiernohnedé vlasy, ktoré nosí niekedy rozpustené. Vždy má na sebe oblečené niečo nové a zaujímavé. Má krásny úsmev. Nosí okuliare, ktoré  niekedy zakrývajú jej krásne oči. Má menší, pekne tvarovaný nos. Vie dobre vysvetliť učivo. Pri mne aj pri iných žiakoch vždy prižmúri oko, aby nám zlepšila známku. Mám ju veľmi rada a na jej hodinu anglického jazyka sa vždy teším. Vie veľmi dobre rozprávať po anglicky. Niekedy je prísnejšia, keď ju hneváme, ale obvykle je s ňou dobre. Občas s nami najprv posranduje a až tak ideme na nové učivo. Keď niečomu nerozumieme, vždy nám vysvetlí ešte raz. S pani učiteľkou sa dá úplne všetko! Ku žiakom sa správa tak, ako žiaci k nej, ale je milá. Nerozlišuje či je žiak biely, či čierny. Je veľmi krásna. Veľmi sa mi na nej páčia jej oči, sú krásne. Pani učiteľka na hodinu nikdy nemešká. Je perfektná učiteľka!

Karin Goroľová, 6. A