Môj futbalový sen

10.05.2019 22:38
Šport

Autor : Samuel Hujo, ZŠ J.A.Komenského, Sereď

Späť na úvod

    Futbal - šport,  v ktorom  by každý chlapec chcel vyniknúť.  Róbert Stareček, žiak našej školy,  deviatak, má vo futbale už veľa úspechov.

Čo ho priviedlo k tomuto športu? Koľkokrát do týždňa trénuje? V rozhovore odpovedal na otázky našej redaktorky Natálie Šturmovej. 


1. Ako a kedy si sa dostal k futbalu? Bol futbal jediným športom, ktorému si sa venoval?

  • Futbal hrávam už od malička a na tréningy som začal chodiť, keď som mal 6 rokov. Už od malička ma k tomu viedli moji dedovia a otec, ktorí ma podporovali a aj podporujú, za čo im patrí veľká vďaka. Áno, futbal bol a je mojím jediným športom.

2. Kto je tvojím futbalovým vzorom? Komu si sa vo svojich futbalových začiatkoch chcel podobať?

  • Mojím futbalovým vzorom je Lionel Messi, tomu som sa tiež chcel vo svojich začiatkoch podobať.

3. Ktorú vlastnosť si na sebe ceníš najviac? Ktorej by si sa vzdal, keby to bolo možné?

  • Cením si na sebe to, že som úprimný, že sa nevzdávam vo futbale a stále sa snažím bojovať. Vzdal by som sa svojej lenivosti vo vzťahu k školským povinnostiam, ale to asi nepôjde.

4. Aký je tvoj futbalový a nefutbalový cieľ v roku 2019?

  • Môj futbalový cieľ sa v tomto roku už čiastočne splnil. Bol som vo Wales a v Chorvátsku. Mám z toho veľmi dobrý pocit, bola to pre mňa pozitívna skúsenosť. Odohrali sme 6 veľmi dobrých zápasov so silnými a kvalitnými súpermi (Wales, Argentína, Chorvátsko, Čína a Kórea). Ešte by som sa v tomto roku chcel dostať na turnaj do Fínska. Verím, že sa mi to podarí. Zároveň chcem naďalej hrávať za slovenskú reprezentáciu a hlavne byť zdravý. Mojím nefutbalovým predsavzatím je dostať sa na strednú školu.

5. Máš pred zápasom nejaké rituály? Veľa hráčov napríklad telefonuje s rodinou, bozkávajú prstene, počúvajú konkrétnu pesničku alebo napríklad Wayne Roonie si vraj dopraje misku cereálií konkrétnej značky. Máš aj ty niečo také?

  • Vždy, keď nastupujeme na zápas, pred vstupom na ihrisko sa prežehnám. Robím to, aj keď dám gól.

6. Ako vyzerá tvoja športová príprava? Ako sa udržuješ vo forme?

  • Trénujem 5-krát do týždňa, plus mám 1 zápas. Doma sa udržiavam v kondícii individuálne.

7. Kde sa vidíš o 10 rokov? Bude futbal stále súčasťou tvojho života? Prípadne, čo by si robil, ak by ňou už futbal nebol?

  • O 10 rokov by som sa chcel stále venovať futbalu. Na to ani nechcem pomyslieť, že by tento šport  z môjho života vymizol.


Ďakujeme za rozhovor.