13b VÝLET NA ZEJMARSKÚ ROKLINU

20.12.2023 16:16
Príroda a turistika

Autor : Ľuboslav Jablonský, ZŠ Málinec

Späť na úvod

Tak toto bolo husté...

Ráno o 7:00 odchádzal autobus do obce Dedinky, ktorá bola neďaleko Zejmarskej rokliny. Nachádza sa v národnom parku Slovenský Raj. Zejmarská roklina je najkratšia trasa v Slovenskom Raji.

Bol to spoločný výlet rodičov aj žiakov školy. Keď sme prišli bola nám veľká zima, no po čase sme si na to zvykli. Cesta začínala chodníčkom popri vode. Po pár minútach chodenia sme narazili na prvý rebrík, ktorý mal 3-4 metre. Po rebríku sme narazili na stúpačky, ktoré slúžili ako schodíky. Nebolo to také jednoduché, aké sa to zdá na fotkách. Niektorí (aj dospelí) mali s rebríkmi problémy, aj keď je to najľahšia trasa po rebríkoch v Slovenskom raji. Zase po pár minútach chodenia sme narazili na druhý rebrík a hneď po rebríku nasledovali stúpačky. Po stupačkách sme sa museli držať reťaze, pretože skaly boli veľmi klzké. Potom nás čakal tretí a posledný rebrík. Vyliezli sme po poslednom rebríku. Potom pokračovala cestička popri vode. Keď sme ju prešli, čakali nás zase klzké skaly a reťaz. Potom pokračovala cesta v lesíku a dorazili sme na planinu, na ktorej bolo veľa zvierat a hlavne sme si na nej všetci oddýchli.

Keď sme si všetci oddýchli, tak nás čakala strmšia cesta dole. Cesta nás priviedla naspäť do obce Dedinky. V obci Dedinky sme si zase oddýchli a prišli k autobusu.

Cestou späť sme sa zdržali na Muránskej Planine, ktorá sa nachádza v národnom parku Muránska Planina. Kŕmili sme maličké sysle. Kvôli sysľom je Muránska Planina tak veľmi navštevovaná. Vrátili sme sa do autobusu a následne sme išli domov. Bol to skvelý zážitok.

Š. Jablonský

Fotogaléria k článku