ZŠ Bernolákova 16 - Škola s veľkým srdcom ❤

28.11.2023 15:48
Zo školy

Autor : Viera Helbichová, ZŠ Bernolákova 16, Košice

Späť na úvod

Sme stvorení pre väčšie veci, ako byť iba číslom vo svete. Musí byť v živote predsa toho VIAC. Vďaka programu DofE na škole dokazujeme svetu, že aj my, deti, dokážeme obrovské veci.

  • Odniesli sme darčeky do Azylového domu Dorka.
  • Usporiadali sme zbierku plastových vrchnákov na podporu liečby chorého Lacka a naša propagácia zbierky sa šíri aj do iných škôl, do iných inštitúcií, dokonca aj do iných miest.
  • Mnohí DofE deviataci sme dobrovoľníkmi v útulku pre zvieratá v Haniske a práve v tejto chvíli chystáme burzu za účelom nákupu potrieb pre zvieracie útulky v Košiciach.
  • Nazbierali sme s podporou Vás všetkých plnú dodávku oblečenia pre rodiny v hmotnej núdzi a už balíme balíčky s hračkami na Vianoce pre deti z týchto rodín.
  • Poctivo trénujeme na Charitatívny Mikulášsky beh pre onkologické oddelenie a pripravujeme darčeky pre malých bojovníkov - onkopacientov.
  • Pripravujeme program pre starkých v sociálnych zariadeniach pri príležitosti odovzdávania Krabičiek plných lásky na Vianoce.
  • Osobne roznesieme vianočné pozdravy vyrobené v našej škole záchranárom, hasičom, policajtom ako poďakovanie za starostlivosť o nás.

Čo je najkrajšie, snáď každá trieda, naši učitelia, školský podporný tím, tety na vrátnici, asi všetci sa k nám v tento predsviatočný čas pridali a pomáhajú nám s prípravou výrobkov do burzy pre psíkov, zhotovujú Krabičky plné lásky, kreslia vianočné pozdravy...

Vo svete je veľa bolesti. Ale ak sa trápenie rozdelí na viacero pliecok, jeho váha je trochu menšia. A hoci nevieme pomôcť všetkým, ak pomôžeme hoc len jednému, má to zmysel a toto je cesta, ako dokážeme spoločne robiť svet krajším.

Žiaci DofE s pani učiteľkou Mirkou Kucikovou a s VAMI ❤

Fotogaléria k článku