Ako dobre poznáte filmy?

12.11.2019 14:37
Zábava

Autor : Sandra Červená, ZŠ Martinská, Žilina

Späť na úvod

FILMOVÝ KVÍZ

Ahojte!

Dnes tu pre vás mám taký menší filmový kvíz... Ak nerozumieš vysvetlím ti to! Ide tu o to, že som ti vybrala 5 filmov, ktoré sa natočili v roku 2018 a musíš uhádnuť o aký film ide. Tak čo? Si pripravený/á?

1.) Tento film skončil na 20. mieste a patrí medzi MARVEL sériu. Je to nový Marvel hrdina v čiernom obleku a kráľ moderného sveta v úkryte. Čo je to za film?

2.) Tento film si zaslúžil 13. miesto a dokonca prekonal aj samotnú Twilight ságu a hrá tam známa speváčka Lady Gaga čo trúfaš si?        

3.) Ďalej tu máme film, ktorým si získal 9 miesto. Je o vesmíre, kozmonautoch. Pripomína to príbeh o známom prvom človeku na mesiaci, ktorý sa volal Neil Armstrong. Som zvedavá, čo napíšeš.

4.) Ďalší film bol venovaný slávnemu spevákovi zo skupiny Queen. Film je pomenovaný po skladbe, ktorá sa 9 týždňov udržala na 1. mieste v Ukrajine v rebríčku Singles Chart. Už vieš?

5.) Ďalej tu máme niečo zo ságy Harry Potter. Napriek tomu, že film asi každý z vás pozná, nápoveda neuškodí nie? Hoci knihu, podľa ktorej je film natočený, napísala rovnaká autorka, nepatrí priamo do Harry Potterovskej série. Je to skôr o zvieratách a zločinoch. Už asi vieš či?

6.) A posledný film, ktorý dnes budeš hádať skončil na 1. mieste a hrajú tam všetky MARVEL postavičky a dokonca aj Black Panther. Film bol venovaný tvorcovi Marvelu, ktorý pred dvomi rokmi zomrel. No snáď si už poradíš...

Ako sa ti hádalo? Dúfam, že dobre a nižšie môžeš nájsť správne odpovede.









Správne odpovede: 1. Black Panther; 2. Zrodila sa hviezda; 3. Marťan; 4. Bohemian Rhapsody; 5. Fantastické zvery; 6. Avengers: Endgame.