Vyhodnotenie najkreatívnejšie eko zabalenej desiatej

22.02.2023 15:22
Šport

Autor : Viera Helbichová, ZŠ Bernolákova 16, Košice

Späť na úvod

Žiaci našej školy dostali pred pár dňami jednu ekologickú výzvu. Mali vyriešiť hádanku, ako zabaliť svoju desiatu do školy bez obalu a zároveň si priniesť desiatu plnú zdravia a farieb. Detičky a asi aj ich mamičky sa poriadne zahryzli do riešenia tejto eko, chutnej a zdravej úlohy. Výsledok bol neuveriteľný. Občerstvenie vo voskových obrúskoch, umývateľné obedáriky, recyklovateľné obaly rôzneho druhu, ale aj desiate zabalené v kapustových listoch, miesto servítky špenátik. Ako desiatový box krabička od mlieka či látkové náhrady obalov. Škola žiarila dúhovými farbami desiatej. Vybrať najekologickejšie zabalené a najpestrejšie občerstvenie teda nebolo vôbec jednoduché. Nakoniec preto porota rozhodla odmeniť viacerých, a to takto: 


Na 1. stupni:

NAJKREATÍVNEJŠÍ EKOOBAL: Maroš Kuba 2.A, Sebastián Švec 1.A, Simonka Fedáková 1.A  

NAJPESTREJŠIA a NAJZDRAVŠIA DESIATA: Michaela Mako 2.B, Gregor Fedorko 1.A, Hana Gutray 2.C

NAJVIAC ZAPOJENÝCH ŽIAKOV NA 1.STUPNI: 2.B  


Na 2. stupni: 

NAJKREATÍVNEJŠÍ EKOOBAL: Paulínka Pastuchová 6.A, Šimon Kužma 7.C a Oliver Haas 5.A.  

NAJPESTREJŠIA a NAJZDRAVŠIA DESIATA: Natálka Martinčková 6.A, Karin Kuchárová 8.B, Sárka Homoľová 5.C.

ŠPECIÁLNA CENA PANI RIADITEĽKY: 8.A, ktorá každý deň prispôsobila zadaniam nielen svoje desiate, ale aj prostredie triedy a oblečenie. 


Víťazi (jednotlivci) získavajú exkurziu do Botanickej záhrady, žiaci 8.A výnimočnú cenu pani riaditeľky <3 a žiaci 2.B sladkú odmenu.

Všetkým srdečne blahoželáme.

Fotogaléria k článku