Míľa pre mamu

17.05.2019 19:29
Kultúra a umenie

Autor : Samuel Hujo, ZŠ J.A.Komenského, Sereď

Späť na úvod

    Na deň 11.5.2019 bolo pre Sereď ,,objednané"  krásne počasie. Popoludní sa totiž v zámockom parku konala už po deviatykrát obľúbená akcia Míľa pre mamu. V  tento deň sa tu všetci zišli, aby spolu zakričali: „Ďakujem, že si, MAMA!“ A nielen tu, ale aj na mnohých miestach na Slovensku v rovnakom čase.

    Mestský amfiteáter v Seredi praskal vo švíkoch, pretože na jeho pódiu sa vystriedalo viac ako 130 účinkujúcich, čo je naozaj úctyhodné číslo.  O zábavu sa postarali aj deti zo základných škôl, ZUŠ  a materských škôl.  Nechýbali ani naši talentovaní speváci, ktorí svojím folklórnym vystúpením rozospievali dobre naladených návštevníkov.

    Po upršaných a chladných dňoch nastal ten krásny, slnečný, aby sa malí i veľkí mohli túlať po trase v parku a  amfiteátri. Čakalo ich stretnutie  so známymi rozprávkovými postavami, poobzerali a pohladkali si holuby, králiky, sliepočky, kozičky a prasiatko, ktoré do parku priniesli deťom ukázať miestni chovatelia. Pre maškrtníkov bola prichystaná ochutnávka rôznych druhov medu, koláčikov a, samozrejme, nesmela chýbať ani tradične voňavá cukrová vata.

    Celoslovenská účasť na tomto podujatí sa vyšplhala na  26 531  zaregistrovaných návštevníkov. Sereď sa s počtom 1420  účastníkov umiestnila v rámci Slovenska na treťom mieste. 

   Účasťou na podujatí Míľa pre mamu všetci návštevníci vyjadrujú úctu a vďaku všetkým mamám. Mamám, ktoré darovali svojim deťom život a denne im dokazujú svoju lásku, opateru a obetavosť.