Čo je to šťastie?

24.06.2019 07:10
Kultúra a umenie

Autor : Monika Stupňanová, ZŠ s MŠ Školská, Kamenná Poruba

Späť na úvod

 Šťastie je pocit, keď sme spokojní sami so sebou a radujeme sa zo života. Pre každého z nás znamená šťastie niečo iné, ale každý z nás sa ho snažíme celý život hľadať. Hľadáme ho všade okolo nás, ale zabúdame, že šťastie, ktoré hľadáme, máme ukryté v našom vnútri.

  Pre mňa znamená šťastie už len to, že som sa ráno zobudila, postavila som sa na vlastné nohy, robím to, čo ma baví a žijem svoj život. To je tajomstvo šťastia. A ak si toto uvedomí každý človek, tak v podstate zistí, že celé tie roky už šťastný bol.

  Samozrejme, všetko pekné raz skončí a prídu tie ťažké chvíle. Chvíle smútku, beznádeje a bolesti. K šťastiu nepatria len tie pozitívne veci, ale aj tie negatívne. Čo by sa podľa vás stalo, keby sme na svete nepoznali smútok? Nevážili by sme si tie chvíle šťastia a brali by sme všetko ako samozrejmosť. Samozrejmosť to určite nie je. To je to naše hľadané šťastie a keď už to šťastie nájdeme, tak ho rozdávame druhým ľuďom. Pretože šťastný človek je ako kameň, ktorý, keď hodíte do vody, šíri okolo seba kruhy. A človek, ktorý je naplnený šťastím, robí šťastných aj ľudí okolo seba!

  Každý máme inú víziu na tému šťastie, ale jedno šťastie máme spoločné všetci. Život. Práve TY máš to šťastie žiť svoj život, a preto si ho užívaj naplno!