Detský čin roka

05.12.2022 14:40
Zo školy

Autor : Viera Helbichová, ZŠ Bernolákova 16, Košice

Späť na úvod

V mesiaci november 2022 žiaci 6. ročníka počúvali na hodinách etickej výchovy nominované príbehy na ocenenie v ankete Detský čin roka 2022, ktoré uskutočnili ich rovesníci z celého Slovenska.

Príbehy o deťoch, ktoré vykonali niečo dobré a ľudské počúvali narozprávané známymi hercami na webovej stránke https://www.detskycin.sk/sk/pribehy/pribehy-2022.html

Nominované skutky boli rozdelené do ôsmich kategórií a v každej z nich bolo päť príbehov, označených písmenami A,B,C,D,E.

1. Záchrana ľudského života

2. Pomoc v rodine

3. Pomoc rovesníkom

4. Pomoc ľuďom

5. Pomoc prírode

6. Dobrý nápad

7. Cena Sašky Fischerovej – malý veľký čin

8. Dobrý čin na nete

Naši žiaci sa zapojili do detskej poroty a dávali hlasy jednotlivým skutkom, ktoré ich zaujali najviac. Vyplnený hlasovací lístok za našu školu sme odoslali elektronicky.

Projekt motivuje ku konaniu dobrých skutkov a pomáha tak deťom a budúcim dospelým zorientovať sa v hodnotách, dáva im šancu pochopiť cez skutočné príbehy, čo je dobré a čo zlé.

Poďakovanie a obdiv za dobré skutky si zaslúžia všetky deti, ktorých príbehy boli nominované, ale veríme, že ocenenie Detský čin roka 2022 dostanú tie, ktoré vyberie odborná aj detská porota.

Fotogaléria k článku