Televízna súťaž Naj škola

23.11.2022 11:19
Zábava

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na úvod

    Jedného dňa nám pani učiteľky oznámili, že naša škola získala najviac hlasov od rodičov a dostali sme sa do televíznej súťaže Naj škola, ktorú vysiela RTVS. Všetci sme zostali v miernom šoku. Vysvetlili nám, o čo tam ide a vybrali 3 spolužiakov, ktorí budú hlavní súťažiaci.     

    Bola som medzi nimi ja, Aďo a Nelka. Ostatní spolužiaci budú tvoriť publikum a pomáhať nám zbierať body. Skoro som odpadla. Mala som stres. Prvý príspevok do televízie sme natáčali v našej škole. Prišiel Explo, ktorý celú situáciu odľahčil. Myslím, že sme to spolu s pani učiteľkami zvládli dobre.

    O pár týždňov nám prišiel presný dátum a čas natáčania v televízii. Plní očakávania sme už skoro ráno vyrazili autobusom celá trieda a niektorí deviataci, aby nás bolo 30. Išla s nami triedna pani učiteľka Tupanová a pani riaditeľkaSlosiariková. V štúdiu nám režisérka dala pokyny, poobliekali nás do tričiek s logom súťaže, spolužiakov usadili do publika a poučili ich, čo majú robiť. Jedno natáčanie pozostávalo z 5 súťažných kôl. Kolá boli rôzneho typu, a to školské predmety, učiteľské kolo, regionálne, chemické a posledné finálové.

    Spolu aj s nami súťažili tri školy. Bolo to veľmi tesné, ale nakoniec sme víťazne vyšli práve my. Veľmi sme sa potešili. Naše pocity boli neopísateľné; úprimne, ani sme to nečakali. Postúpili sme do druhého kola.

     V ňom bolo napätie rovnako veľké, pocity neopísateľné. V tomto kole sme nezvíťazili, ale porážka bola tesná - len o tri body. Veľmi nás to mrzelo, ale život nie je vždy len o výhrach.

    Získali sme určité skúsenosti, obohatili svoje vedomosti a spoznali nových ľudí aj nové prostredie.


Viktória Špániková 9. ročník