Tekvičkový deň

23.11.2022 11:19
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na úvod

    Na jeseň sa v našej škole každoročne organizuje Tekvičkový deň. Minulý rok sme síce museli kvôli koronavírusu toto podujatie veľmi obmedziť, lenže tento rok sa už konal tak ako sa patrí.     

     V stredu, 19. októbra, sa okolo 14- tej hodiny začali vo vestibule schádzať žiaci i rodičia, ktorí priniesli tekvice na vyrezávanie. Všetci zúčastnení sa usilovne pustili do práce. Vládla tam príjemná atmosféra, zmiešaná s vôňou čerstvo vydlabaných tekvíc, kávy a čaju, ktorý sme my, teda členovia Žiackeho parlamentu nosili usilovným žiakom i rodičom. Popritom sme stihli sledovať veľa šikovných rúk, ktoré pracovali na svojich dielkach. Keď sme ich všetky videli pokope, nedokázali sme ani povedať, ktorá tekvica je tá najkrajšia.

    Tento rok však ani nebolo potrebné posudzovať, ktorá to je. Odmenený totiž bol každý, kto sa zapojil. Tekvičky boli veľmi nápadité, originálne a niektoré boli prekvapivo detailne prepracované. Tekvice sme nasledujúci deň nechali vo vestibule, aby si ich všetci mohli obzrieť a od piatku nám už krášlili okolie školy. Všetkým, ktorí sa zapojili, ďakujeme za krásne výtvory, ktoré nám skrášlili areál školy v tieto jesenné dni.


Alexandra Šebová a Nela Melichová, členky Žiackeho parlamentu

Fotogaléria k článku