Dvojdňové sústredenie zo SZUŠ

17.11.2022 21:57
Šport

Autor : Reina Bertová, ZŠ Soľ

Späť na úvod

Milí čitatelia,

rozhodla som sa, že v tomto čísle nášho časopisu vám napíšem zopár riadkov o tom, ako nám bolo a čo všetko sa dialo na dvojdňovom prípravnom sústredení, ktoré organizovala SZUŠ Jastrabie nad Topľou.

Stretli sme sa ráno 10. novembra 2022 o 08:15 hod. pri Coop Jednote v Soli, kde na nás už čakal autobus. Nastúpili sme a vydali sa na cestu do Cirkevnej školy v prírode Bárka, ktorá sa nachádza v Juskovej Voli. Vystúpili sme z autobusu, privítali nás a hneď rozdelili do izieb. Následne sme sa stretli v jednej veľkej miestnosti, kde nás ešte raz všetkých privítali. Na tabuľu nám napísali plán a možnosť výberu aktivít, z ktorých sme si mali vybrať dve, na ktoré sme sa mali nahlásiť, napr. Experiment, Akvarelové zvery, tanec... Pred večerou sme mali zaujímavú hru Výtvarné hádanky, kde sme si vybrali papier s menom maliara z košíka a na stole boli obrazy. Každý si sadol k tomu stolu, kde bol obraz vytiahnutého maliara na papieri.

Po večeri sme trávili čas na izbách, kde sme sa zoznamovali a hneď aj skamarátili so žiakmi z iných škôl. Na našej izbe sme boli štyri dievčatá. Ja, moja spolužiačka Lenka Ujčeková a ďalšie dve dievčatá zo Základnej školy Vyšný Žipov, s ktorými sme sa hneď skamarátili a mali super zábavu. Večierku sme mali o 22:00 hod., ale viete, ako to na výletoch stále je...😊

Na druhý deň bol budíček o 07:00 hod. Ešte pred raňajkami bola pre nás pripravená rozcvička. Po nich nás čakala ďalšia zábavná hra, kde sme plnili úlohy ako tím a kapitán mal kartičku, na ktorú sme zberali podpisy za každú splnenú úlohu. Neskôr nám dali možnosť vybrať si, či chceme kresliť v altánku prírodu, alebo ísť sa prejsť na dlhšiu prechádzku do lesa. Poobede sme mali voľné hry, futbal a balili sme sa domov.

Bolo super, stretli sme tam nových žiakov a spoznali nových kamarátov z iných škôl, a to zo Zámutova, Čaklova a spomínaného Vyšného Žipova... Verím, že to nebolo moje posledné sústredenie...

Fotogaléria k článku