Zločin na ostrove kostier - Alex Rider opäť v akcii!

01.11.2022 21:23
Kultúra a umenie

Autor : Michal Čilek, ZŠ s MŠ Centrum I, Dubnica nad Váhom

Späť na úvod

Ďalší z príbehov Anthonyho Horowitza prenesie čitateľa do sveta tajomna, špionáže a napínavých akcií, ktorých hlavným hrdinom je Alex Rider. S Alexom ste sa mohli zoznámiť už pri operácii Strormbreaker a Point Blanc. Do čoho sa stredoškolák z Londýna zapletie tentokrát?

Alex, agent MI6, spolupracuje so CIA na prípade nukleárneho ohrozenia, ktoré na svet číha v podmorskej jaskyni na Ostrove Kostier. Misia zavedie Alexa cez USA až na Kubu a do Ruska. Opäť nebudú chýbať super špionážne prostriedky, ktoré by chcel mať doma každý chalan. Mladý špión bojuje so zločincami, megažralokom a strachom. Keď sa mu z ostrova podarí uniknúť na loď, nájde na nej kamaráta, ktorého útočníci dostali, kým prišla záchrana. V okamihu, keď sa na neho bezradne pozerá, niekto ho zozadu napadne a omámi neznámou látkou.

Čo sa stane potom?

Stihne Alex odvrátiť nebezpečenstvo jadrovej katastrofy a dokázať, že aj 14-ročný chalan môže zachrániť svet? To všetko zistíte, ak otvoríte Horowitzovu knihu zo série Alex Rider. O jej kvalitách svedčí aj fakt, že bola nominovaná na cenu Blue Peter Book ako „kniha, ktorú prečítate na jeden dúšok“. Ja som sa od nej rozhodne odtrhnúť nevedel. Spoznajte svet superagenta Alexa a zažijete neuveriteľné napínavé dobrodužstvá!

Pozn.:

Anthony Horowitz, nositeľ Radu Britského Impéria za prínos pre literatúru, vie ako zaujať. Kto myslíte, že vymyslel najnovšie príbehy o Jamesovi Bondovi? Áno, bol to tvorca Alexa Ridera, ktorého dobrodružstvá môžete sledovať už aj na obrazovkách.

Ale kniha je kniha...  


Linky na moje predchádzajúce články:

Stormbreaker: Kniha, od ktorej sa neodtrhnete

https://www.studentskycasopis.sk/clanok/4451/stormbreaker-kniha-od-ktorej-sa-neodtrhnete/

Point Blanc, kniha, ktorá zatieni aj Stormbreakera

https://www.studentskycasopis.sk/clanok/5043/point-blanc-kniha-ktora-zatieni-aj-stormbreakera/

https://www.imdb.com/video/vi245154329/?playlistId=tt6964748&ref_=tt_pr_ov_vi


Zdroje obrázkov (archív autora):

https://anthonyhorowitz.com/gallery

https://www.imdb.com/title/tt6964748/mediaviewer/rm3703446785/?ref_=tt_ov_i   


Fotogaléria k článku