Point Blanc, kniha, ktorá zatieni aj Stormbreakera

07.05.2022 15:28
Kultúra a umenie

Autor : Michal Čilek, ZŠ s MŠ Centrum I, Dubnica nad Váhom

Späť na úvod

Kniha Point Blanc patrí do úspešnej akčnej knižnej série Alex Rider, ktorej autorom je britský spisovateľ Anthony Horowitz. Jej hrdinom je 14-ročný Alex z Londýna, s ktorým sa čitateľ zoznámi pri operácii Stormbreaker.

Tentoraz bude Alex hrať rolu študenta z milionárskej rodiny, ktorý s kufrom plným užitočných vecičiek, ktoré nesmú chýbať v povinnej výbave žiadneho tajného agenta, vyrazí do školy, kde sa deje niečo temné! Ani sám Alex netuší, čo sa s ním dialo v hlbokom spánku noc pred príchodom na internát. A prečo celý areál stráži 30 ozbrojených strážnikov, keď je škola dostupná len vrtuľníkom? Čo sa to deje s jeho spolužiakmi?                      

Ak ste mali možnosť prečítať si prvý príbeh, v ktorom sa Alex stane agentom MI6, budete mať dojem, že Horowitz nemôže ponúknuť nič napínavejšie. V chodbách súkromnej akadémie Point Blancu, kde sa Alex ocitne s tajnou identitou, však narazíte na nebezpečenstvo, akčné udalosti a prekvapivé odhalenia, ktoré vás budú šokovať. Kniha vás zaujme aj bez toho, aby ste si prečítali jej predchádzajúci diel.

                                                                                                                         


Podarí sa Alexovi vylúštiť záhadu Projektu Gemini a včas zavolať pomoc alebo bude svet v ohrození pred chorými plánmi Doktora Griefa? Asi už tušíte, že vám to neprezradím. Ak chcete vedieť či sa Alexovi podarí vyviaznuť z problémov, ktoré si sám spôsobí, prečítajte si knihu sami, lebo každá jedna strana stojí za to!

Zdroj obrázkov (archív autora):

https://anthonyhorowitz.com/gallery/P10

https://anthonyhorowitz.com/extras/feature/short-story-post-ark-angel-alex-underground