Nezabudnuteľná škola v prírode

26.06.2022 15:29
Príroda a turistika

Autor : Kvetoslava Borošová, ZŠ Soľ

Späť na úvod

Milí čitatelia!

Tento blížiaci sa čas prázdnin je pre nás všetkých túžobne očakávaný. Záver školského roka však už tradične patrí výletom či exkurziám. Naši štvrtáci tiež prežili nezabudnuteľný týždeň vo Vysokých Tatrách. So svojimi zážitkami sa s nami podelili a veríme, že toto nebude ich posledný príspevok v našom školskom časopise.🥰


Jeden celý májový týždeň sme prežili v škole v prírode. Už samotná cesta tam bola zážitkom, pretože sme cestovali vlakom. Prestupovali sme v Prešove, Kysaku, Poprade, Studenom potoku a nakoniec sme dorazili do Tatranskej Lomnice. Boli sme ubytovaní vo veľmi peknej chate - Súkromná škola v prírode Prvý máj. Hneď prvý deň sme mali ísť lanovkou na Skalnaté pleso, no na naše sklamanie ju práve opravovali. Napriek tomu sme navštívili veľa iných pekných miest: Štrbské pleso, Tricklandiu, Beliansku jaskyňu, Hrebienok, Bilíkovu a Rainerovu chatu. Mne sa najviac páčilo v Tricklandii.

                                                                                                                                                                                                        Natálka Mikulášiková


My, žiaci štvrtého ročníka, sme v tomto školskom roku mali možnosť stráviť týždeň v škole v prírode. Bývali sme v chate v Tatranskej Lomnici. Veľmi sme sa tešili ma cestovanie vlakom, aj keď sme viackrát prestupovali. Na ubytovni sme boli ubytovaní spolu s Bratislavčanmi. Medzi nimi bol aj chlapec, ktorý hrá v seriáli Oteckovia. Aj sa s nami odfotil. Bol to skvelý zážitok. Každý deň sme mali pestrý program. Pani učiteľky sa nám maximálne venovali a kuchárky varili perfektné jedlá. Boli sme na Hrebienku, Štrbskom plese, Tricklandii, Belianskej jaskyni a podobne. Videli sme veľa srniek, jeleňov a laní. Bol to prvý výlet bez rodičov, ktorých nám nahradili pani učiteľky. Veľké prekvapenie bolo aj to, že nás navštívil pán riaditeľ a doniesol nám rovnaké modré tričká. Týždeň ubehol rýchlo a my sme sa šťastne vrátili domov. Na tento výlet nikdy nezabudneme. Keby sa dalo, išli by sme hneď zajtra ešte raz.

                                                                                                                                                                                                                Lenka Ujčeková


9. mája 2022 sme sa s pani učiteľkami vybrali do Tatranskej Lomnice. Cestovali sme vlakom a ubytovali sme sa v Súkromnej škole v prírode 1. mája. Navštívili sme rôzne miesta: Štrbské pleso, Múzeum TANAPU, Hrebienok, Bilíkovu chatu, Reinerovu chata, Tricklandiu, Beliansku jaskyňu. Keď sme sa vrátili z nejakého výletu, tak sme si trochu oddýchli a popoludnie bolo plné zábavy a hier. Bolo nám tam super a domov sme sa vrátili plní zážitkov.

                                                                                                                                                                                                                   Reina Bertová


Výlet do školy v prírode sa začal stretnutím na vlakovej stanici v Soli. Cesta vlakom sa mi veľmi páčila. Po príchode do Tatranskej Lomnice sme sa ubytovali v malebnom prostredí tatranskej prírody. Navštívili sme prírodné Múzeum TANAPU, na Hrebienok sme sa vyviezli pozemnou lanovkou. Navštívili sme Bilíkovu aj Reinerovu chatu, kde sme sa stretli so známym chatárom Petrom Petrasom. V Belianskej jaskyni bolo tiež čo obdivovať. Najzábavnejším miestom bola pre mňa galéria Tricklandia.

                                                                                                                                                                                                                       Janík Šopiak