O dúhových očiach, 2. kapitola

11.05.2019 09:01
Zábava

Autor : Petra Bednárová, ZŠ Gejzu Dusíka, Mierová, Galanta

Späť na úvod

Luna išla ku bráne a dúhoví strážcovia jej dali mapu Dúhovky. Bolo na nej napísané „Turistika“. Luna sa neustále pokúšala nájsť ďalekohľad alebo niečo, čím by videla ďaleko.

Ako sa tak prechádzala, zjavila sa pred ňou krásna mladá žena. „Ahoj, neboj sa ma. Som Červienka. Kráľovná Zlatienka ťa potrebuje. Poď so mnou!“

Luna váhavo kráčala za Červienkou. Keď prišli do zámku, kráľovná Zlatienka Lunu očakávala a povedala jej, prečo ju zavolala do Dúhovky a prečo práve ju. „Vieš, Luna, fascinuje ťa dúha, a preto som si pomyslela, že nám vieš pomôcť. Ide o to, že v minulosti sa ľudia viac zaujímali o dúhu, lebo si mysleli, že je to zázrak. Aj teraz sa niektorí zaujímajú, ale väčšina je zaneprázdnená a dospelí sa niekedy hnevajú na deti, že ich na to upozorňujú. Všetko išlo ako po masle, keď som mala puzzle s obrázkom dúhy. Raz v noci prišla moja nepriateľka Vanda a puzzle vyhodila do veľkého vetra, ktorý vyčarovala. Pokúsiš sa ich nájsť, však?“ povedala kráľovná. „Iste, vaše veličenstvo. Ale môže mi pomôcť kamarátka Lena? Aj ju zaujíma dúha, aj keď jej sa tá čarovná nikdy nezjavila,“ odpovedala Luna. „Samozrejme. Ak vám to pomôže, prečo nie?“ tešila sa kráľovná.

Na mape bol vyznačený aj Vandin zámok a Zlatienka povedala Lune, aby sa mu zatiaľ vyhýbala. Zlatienka sa snažila vyhnať Vandu preč z Dúhovky, ale Vanda je tiež mocná čarodejnica. Luna sa pozrela na hodinky. Boli akési čudné. Namiesto čísel tam mala slnko a mesiac. „Ešte mám asi hodinu,“ zamrmlala Luna. Luna sa rýchlo učí nové veci, a preto sa rýchlo naučila narábať s čudnými hodinkami. „Porozhliadam sa po okolí. Možno nájdem nejaký kus puzzle práve tu!“ zvolala Luna. Zlatienku potešilo, že Lunu zaujala jej úloha. „Ešte vymyslieť názov. Keď budeš s Lenou hľadať, treba mať nejaké meno,“ povedala kráľovná. „Čo tak Dúhohľadačky!“ zvolala Luna.