Striebro a bronz sú naše

30.04.2019 08:42
Šport

Autor : Katarína Pribolová, ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves

Späť na úvod

Aj v tomto roku sa konali okresné kolá v malom futbale mladších žiakov a žiačok - Školský pohár Slovenskej sporiteľne, na ktorom nechýbali ani zástupcovia našej školy.

V pondelok 15.4. sa na umelej tráve pri ZŠ Komenského 113 v Lipanoch konal turnaj žiakov, ktorého sa zúčastnilo 11 základných škôl. Naši chlapci bojovali o postup medzi najlepšiu trojicu v druhej z troch skupín, v ktorej si najprv zmerali sily s rovesníkmi z Brezovice. Tento zápas sa skončil remízou 1:1 a pred nami bol najťažší súper, žiaci ZŠ Komenského 113 Lipany. Spočiatku bola úroveň hry veľmi vysoká, čo po skončení zápasu zhodnotilo viacero učiteľov. Zápas sa pre nás ale postupne nevyvíjal dobre, keďže sme prehrávali 0:2. Po kontaktnom góle sme sa dlho neradovali a už bolo 1:3. Niekoľko minút pred koncom zápasu sme opäť skórovali, hral sa veľmi pekný futbal na oboch stranách, ale už sa nám nepodarilo dať gól, takže sme prehrali 2:3. Pred posledným zápasom sme ešte mali teoretickú šancu na postup a aj keď sme vyhrali s Nižným Slavkovom vysoko 5:0, nestačilo to na postup a nakoniec sme v skupine obsadili 3. miesto.

Na druhý deň si na tom istom mieste zmerali sily aj žiačky z okresu Sabinov. Konkurencia bola o poznanie menšia, keďže prišli iba 3 základné školy. V otváracom zápase sme nastúpili proti ZŠ Hviezdoslavová Lipany. Mali sme herne navrch, ale chvíľu trvalo, kým to naše žiačky pretavili na gól. Po tomto zásahu sa strelecky presadili aj súperky, ale naše žiačky boli úspešnejšie a zvíťazili 5:3. Druhý zápas odohrali medzi sebou naše súperky a aj keď v polovici zápasu vyhrávali "Hviezdičky" 4:1, nakoniec to hráčky zo ZŠ Komenského 113 Lipany otočili na 4:5. Pred posledným zápasom bolo jasné, že ak neprehráme, obsadíme na turnaji prvé miesto. Vidina víťazstva bola silná, no súperky boli predsa len silnejšie a zaslúžene zvíťazili nielen v zápase, ale vyhrali aj celý turnaj. Druhé miesto v okrese je však pre naše dievčatá určite výborný výsledok.