Zima s Harrym

17.12.2021 08:26
Príroda a turistika

Autor : Nikola Mrugová, ZŠ Tatranská Lomnica

Späť na úvod

Keď sme si Harryho zobrali, bolo to krásne malé šteniatko. Celé vystrašené sa triaslo od strachu, lebo nás vôbec nepoznalo. Keď som si ho prvýkrát zobrala na ruky, bol to pre mňa neopísateľný zážitok.

Narodil sa v zime (1.1.2020), takže chladné počasie už poznal. Keď snežilo, Harry sa váľal v snehu, hral sa so snehom, búral snehuliakov… Bol veľmi šťastný. Niekedy sme ho dávali dnu, lebo mal studené ušká. Často sa šmýkal na ľade a pritom labkami búchal do cencúľov. Tento rok to budú jeho druhé Vianoce. Na Silvestra sme sa rozhodli, že kvôli Harrymu nekúpime ohňostroje, aby sa nebál.

Harry má zimné šantenie veľmi rád.  Viackrát som ho videla, ako sa ňufáčikom zarýval do snehu a posúval si snehovú guľu. Jedného dňa, keď sme sa zobudili, sneh sa roztopil. Myslím, že Harry musel byť veľmi prekvapený. Tento rok už tiež snežilo. Harry sa z toho veľmi tešil a ja tiež. Zničil mi ďalšieho snehuliaka, ale nevadí.

Som šťastná, že ho mám a môžem sa s ním hrať celú zimu. Občas spolu sedávame pri krbe, hladkám ho po jeho hodvábnej srsti a on ma za odmenu vždy oblíže. Je to môj najlepší kamarát.

Autor ilustrácie: Nikola Mrugová