Dovolenka

17.12.2021 08:26
Príroda a turistika

Autor : Žiaci 4.A , ZŠ Tatranská Lomnica

Späť na úvod

Šťastná rodinka sa vybrala na dovolenku do zahraničia. Dlho cestovali. Dorazili k mýtnici a zaplatili mýto. Zablúdili na križovatke. Našťastie okolo išli ľudia a dali im mapu. Cestovali cez krásny priesmyk. Prišli na mys. Rozložili si slnečník a lehátko. Išli sa kúpať. Mali pekný a príjemný výlet. Bol to výborný zážitok.

Samuel Štulrajter


Školský rok sa skončil a začali sa prázdniny. Rodinka Michalovcov sa vybrala autom na dovolenku k moru. Otec šoféroval auto a mama sedela vedľa neho. Na hraniciach prišli k rampe a museli zaplatiť mýto. Otec dal peniaze do automatu a vybral lístok. Cesta bola únavná. Neskôr zistili, že zablúdili. Otecko sa spýtal turistu na cestu. Podľa mapy im turista ukázal správny smer. Autom museli prejsť cez úzky priesmyk. V diaľke uvideli more a maják. Konečne docestovali do cieľa. Pláž bola piesková, bolo teplo. Pod slnečníkom sedel otec a čítal noviny. Mamka relaxovala v mori. Syn sa šmýkal na šmykľavke. Všetci si užívali dovolenku a spoločne strávený čas.

Matej Kováč


Otec nás zobral na dovolenku k moru. Celú cestu sme pozerali z okna a otec šoféroval. Zastali sme pri rampe a museli sme zaplatiť mýto. Ako správni turisti sme zistili, že sme zablúdili. Zmätení s mapou v ruke sme sa pýtali mýtnika na cestu. Bol ochotný a ukázal nám správny smer. Keď sme v diaľke uvideli maják, vedeli sme, že naša cesta je na konci. Vystúpili sme z auta. Vietor jemne fúkal, more sa vlnilo, všade skaly. Tak sme tu! Dovolenka bola úžasná! Celé dni sme sa kúpali a šmýkali sa na toboganoch. Mama s otcom sa skrývali pod slnečníkom, čítali noviny a relaxovali.

Dušan Pitka


Rodinka Bystríkovcov sa konečne vybrala na vytúženú dovolenku do Chorvátska. Pobalili si veci do auta a spolu s deťmi sa vybrali na cestu. Cestou k moru museli zaplatiť mýto, aby mohli cestovať ďalej. Na hraniciach nebol mýtnik, ale automat na platenie mýta. Otec sa pomýlil pri odbočovaní, podľa mapy nevedel kadiaľ má presne pokračovať. Rozhodol sa, že sa niekoho spýta na správny smer. Zastavil na parkovisku a jeden pán mu ukázal kadiaľ majú ísť. Prechádzali krásnym priesmykom medzi vysokými skalami. Konečne dorazili do cieľa. Ubytovali sa a hneď vyrazili na pláž. Pred nimi sa ukázal krásny pieskový mys. Na pláži boli slnečníky, lehátka a veľká šmykľavka do vody. Tú si užili hlavne deti. Šmýkali sa do večera a otec s mamkou sa kúpali a oddychovali pri čítaní. Všetci sa spolu tešili na ďalší deň pri mori.

Gréta Zemzále


Autor ilustrácie: Dušan Pitka