Moja babina

06.12.2021 18:18
Šport

Autor : Martina Gazdíková, ZŠ s MŠ Hladovka

Späť na úvod

 Poznáme sa už krásnych 13 rokov.. Je to babka ako každá iná, ale pre mňa je výnimočná. Moja babka sa volá Janka Chovančáková. Má 59 rokov. Keď bola mladá, chodila po rôznych olympiádach, kde získala aj pár ocenení. Vyštudovala strednú poľnohospodársku školu. Neskôr pracovala na družstve a aktuálne pracuje v Panasonicu.
Má stredne vysokú postavu. Hlavu jej zdobia krátke blond vlasy. Má okrúhlu tvár, na čele už zopár vrások. Na tvári ružové líčka, srdečný úsmev a krásne zelené oči, z ktorých cítiť nehu a lásku.
Jej pracovité ruky sú zvráskavené od ťažkej práce, ale zato vedia nežne pohladiť a objať. Stále pracuje, je to človek, ktorý sa nikdy nezastaví. Zvŕta sa už od samého rána, čo dobré uvariť, upiecť. Jej kuchyňa rozvoniava po celom dome. Je znamenitá pekárka. Od nikoho iného mi koláče nechutia tak, ako od nej. Vyrába vynikajúce korbáčiky a syry, ktorých sa nikdy neviem nasýtiť. Moja babka je veľmi veselý človek, dokáže mi spríjemniť každú minútu, rozveseliť ma, keď som smutný. Vždy si ma ochotne vypočuje. Stojí stále pri mne, je ako nejaká rozprávková víla. Vždy starostlivá a veľmi sa o nás bojí. Je trpezlivá, čestná, múdra, milá, dobrá, úprimná a spravodlivá. Ma veľmi rada úprimných ľudí a nemá rada klamstvo. Pre svojich najbližších by urobila len to najlepšie. Vždy ochotne pomôže. Nevie byť zlá a nedokázala by ublížiť ani muške. Vo svojom voľnom čase si rada pozrie facebook, televíziu. Keď má viacej času, nasadne na svoj bicykel a chytá vietor do vlasov.
 Som veľmi vďačný, že mám takúto starú mamu, pretože vytvára teplo domova. Drží rodinu pohromade a vďaka nej mám na detstvo pekné spomienky. Prajem si, aby bola ešte dlho medzi nami. Chcel by som byť ako ona.