Vyhodnotenie súťaže - Dobšinského rozprávkový svet – XX. ročník

16.05.2021 11:02
Zo školy

Autor : Diana Murínová, ZŠ Dobšinského, Rimavská Sobota

Späť na úvod

Vyhodnotenie súťaže Dobšinského rozprávkový svet sa malo konať 25. marca 2021 v priestoroch Pamätnej izby Pavla Dobšinského v ZŠ P. Dobšinského v Rimavskej Sobote. V dôsledku nepriaznivej spoločenskej situácie – šírenia koronavírusu a dlhodobému zatvoreniu škôl sa ani tento školský rok oficiálne podujatie neuskutočnilo. Aj napriek tomu sa súťaž podarilo zrealizovať a viaceré základné školy sa do súťaže zapojili. Do tvorby komiksov na motívy ľudových rozprávok sa v tomto ročníku zapojili nielen žiaci z nášho regiónu, ale aj autori Veľkého Medera, Rakovej, z Vranova nad Topľou, zo ZŠ pri zdravotníckom zariadení z Banskej Bystrice.

V kategórii 1. ročníka ZŠ žiaci ilustrovali rozprávku Tri holúbky. Vo vyšších kategóriách si žiaci námet na svoj komiks mohli vybrať z troch ľudových rozprávok – Myšacia bundička, Tri zakliate kniežatá, Nebojsa. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať všetkých základným školám, ktoré sa zapojili do súťaže. Poďakovanie patrí, samozrejme, všetkým pedagógom, ako aj im žiakom, ktorí sa podieľali na tvorbe komiksov. Práce vyhodnotila členka odbornej poroty Mgr. Daniela Páneková spolu so svojím asistentom Marekom Galambom zo ZUŠ v Rimavskej Sobote, ktorým patrí taktiež veľké poďakovanie.

Do súťaže sa /v kategóriách I.- III./ sa celkovo zapojilo 10 základných škôl a odborná porota vyberala spomedzi 34 prác. Následne prečítam len vyhodnotenie žiakov našej školy, ostatným oceneným školám a žiakom boli ceny a diplomy zaslané poštou.

Vyhodnotenie 1. ročníka ZŠ: 1. ročník: 1. miesto: Lea MEDVEĎOVÁ, I.A, ZŠ Pavla Dobšinského, Rimavská Sobota 2. miesto: Lea JURÍČEKOVÁ, I.A, ZŠ Pavla Dobšinského, Rimavská Sobota 3. miesto: Alexander HALAJ, I.A, ZŠ Pavla Dobšinského, Rimavská Sobota

I. kategória: 1. miesto: Vladimíra VALKUČÁKOVÁ, ZŠ Pavla Dobšinského, Rimavská Sobota (III.A) 1. miesto: Simona KANTOROVÁ, ZŠ Pavla Dobšinského, Rimavská Sobota (III.A) 3. miesto: Leonard DEMETER, Robert KORČOK ZŠ Pavla Dobšinského, Rimavská Sobota (IV.A)

II. kategória: 3. miesto: Marek MAGIC, ZŠ Pavla Dobšinského, Rimavská Sobota (V.B) 3. miesto: Olívia LÍŠKOVÁ, ZŠ Pavla Dobšinského, Rimavská Sobota (V.B)

III. kategória: 3. miesto: Viktória Nina KATRENIAKOVÁ, Magdalena KORNHÄUSEROVÁ, ZŠ Pavla Dobšinského, Rimavská Sobota (IX.B)

Všetkým oceneným žiakom srdečne blahoželáme a prosíme ich, aby sa cez veľkú prestávku dostavili do riaditeľne školy, aby si mohli prevziať ceny.

Ďakujeme a tešíme sa na súťaž v 21. ročníku!

Fotogaléria k článku