Basketbal - moja Láska

10.05.2019 22:40
Šport

Autor : Samuel Hujo, ZŠ J.A.Komenského, Sereď

Späť na úvod

     Volám sa Daniela, som ôsmačka. Pred tromi rokmi som našla svoju lásku – basketbal. ,,Skamarátili“ sme sa a naučil ma víťaziť i prehrávať. Náš basketbalový tím sa volá BK Lokomotíva Sereď a reprezentuje Základnú školu Jana Amosa Komenského v Seredi. Tím tvorí dvadsať hráčok.

    Basketbalový tréning začína tým, že sa s babami pozdravím a prehodím pár slov o tom, čo majú nové. Ako prvé si rozcvičkou rozohrievame svaly. Po svižnom rozcvičení tela začíname natvrdo. Beh, prekážky, streľba, prihrávky a zápasové hry - to všetko musíme zvládnuť. Každodenné tréningy bývajú náročné, ale vždy sa na ne veľmi teším, lebo zažijem kopec zábavy a naučím sa nové veci. Náš tréner má radšej tie náročnejšie tréningy, po ktorých padáme od únavy. Pre mňa je neľahká práve tá časť, v ktorej tréner pripraví prekážkovú dráhu, ktorú musíme zvládnuť naplno.

    Museli sme na sebe veľmi tvrdo pracovať, aby sme porazili súpera v krajskom kole a naše prvenstvo nás posunulo do celoslovenskej reprezentácie. Tá sa konala v Starej Ľubovni v prvej polovici apríla. Do Starej Ľubovne sme pricestovali neskoro večer. Na ďalší deň sme sa šli zvítať s ostatnými družstvami. Odznela i hymna SR. Prvý deň bol veľmi náročný, pretože sme museli výborne odohrať tri zápasy, aby sme sa umiestnili čo najlepšie.

Prvé dva zápasy sme, bohužiaľ, prehrali, ale v treťom sme ukázali svoju prevahu a ten sme vyhrali. Na druhý deň to bolo o niečo lepšie, lebo sme hrali iba jeden zápas o postup. Tento zápas rozhodol o tom, že sme sa umiestnili na krásnom šiestom mieste na celoslovenskej súťaži!

     Tréner bol na nás hrdý a my sme tiež odchádzali s dobrým pocitom z pekného umiestnenia. Máme obrovskú motiváciu ďalej na sebe pracovať.


Daniela Kovalovská