Futbal

19.03.2021 14:23
Šport

Autor : Bibiana Molnárová, ZŠ s MŠ Hronské Kľačany

Späť na úvod

S mojou spolužiačkou Timčou sme sa rozhodli napísať 1. článok o športe. Ja som oslovila mojich spolužiakov  aj "nespolužiakov", ktorí hrajú alebo hrali za žiakov v našom futbalovom klube SC Hronské Kľačany a Timča zasa vyspovedala trénerov. Chcela som vedieť, ako prežívajú obdobie korony bez futbalu.

1. Ako prežívaš obdobie korony a to, že sme zavretí doma? Opýtala som sa Maxima Mizeráka. 

Túto krízu prežívam celkom v pohode, pretože každý deň chodievam na ihrisko si zatrénovať alebo si len tak zakopať.

2. Chýba ti futbal a čo z futbalu konkrétne? Spýtala som sa všetkých.

Všetci odpovedali, že im futbal veľmi chýba, hlavne zápasy, ale aj tréningy a tiež pocit víťazstva a náš kolektív a spoločné posedenia po zápasoch.

3.Čo sa ti najviac páči na futbale? Spýtala som sa Ivana Kováča, Denisa Benedika, Rasťa Sedláka , Matúša Slušného, Viktora Maruniaka, Dávida Lukáča a Adama Kováča.

Ivovi sa všetko páči na futbale a hráva obrancu. Denisa veľmi baví post záložníka, hlavne dávať góly a vyhrávať. Rasťo hrá pravého obrancu a na futbale sa mu páči to, že aj menší klub môže prekvapiť svojou hrou favorita. Matúš je stopér a zároveň kapitán a na futbale sa mu páči, rovnako ako predstopérovi Viktorovi, že je to kolektívna hra, Dávid hrá stredného záložníka, čo ho veľmi baví a Adam hrá v zálohe a baví ho všetko :) 

4. Chceš pokračovať vo futbale aj po korone?

Opýtala som sa všetkých a všetci sa zhodli, že chcú vo futbale určite pokračovať aj naďalej. 

5. Čo sa ti okrem zápasov ešte páči na kľačianskom futbale?

Paľkovi Adamovi sa páčia diváci, ktorí sa chodia pozerať, Denisovi zasa, keď tréner prinesie jedlo a všetci spoločne po zápase sedíme,  Rasťovi  aj  Matúšovi sa páči, že sa im tréneri venujú a snažia sa "dostať z nás to najlepšie", Maximovi okrem starostlivých trénerov aj náš super kolektív, ktorý si vždy rozumie a Dávidovi okrem zápasov aj dobroty po zápasoch. Opýtala som sa aj bývalého hráča (teraz levického) Adama Kováča, páči sa mu štýl hry. 

6. Akí sú vaši tréneri? 

Všetci povedali, že sú super, podľa Ivka prísni,  podľa Paľka a Dávida "nás veľa naučili",  Matúš spomenul, ako robia futbalové kempy  a podľa Viktora sú disciplinovaní a "učia nás super triky", Adam vraví, že v obidvoch kluboch sú dobrí tréneri :)

7. Čo chceš vo futbale dosiahnuť? A aký je tvoj "naj" futbalový klub a hráč? 

Ivko sa chce zlepšovať, hrať záložníka a jeho obľúbený klub je Manchester United a hráči Dybala a Neymar. Dávid chce dosiahnuť úspech a hrať vo väčších tímoch.  Paľko chce aspoň raz skončiť 1. v tabuľke a jeho obľúbený klub je Paris Saint Germain a hráč Neymar. Denis chce byť raz profesionál a jeho favoriti sú Barcelona a Messi. Aj Rasťo chce byť profesionál a jeho obľúbený klub je Menchester United a hráč Ibrahimovič. Maxim sa chce dostať do slovenskej reprezentácie a jeho naj kluby sú Barcelona, PSG a hráči Messi, Neymar, Dúbravka. Matúš by chcel hrať Premier League a fandí Manchestru United a Fernandesovi. Viktor chce dosahovať dobré výkony a fandí Juventusu a Ronaldovi. Adam chce raz hrať v Barcelone a fandí PSG, Dybalovi a Neymarovi. 

Ďakujem za rozhovor a želám všetkým, nech sa vám vo futbale darí a aby sa splnili vaše futbalové sny :) 


Fotogaléria k článku