Najlepšie školské dni🤍💙🥥2. kapitola

17.05.2021 16:55
Zábava

Autor : Ninka Kovačova, ZŠ Gejzu Dusíka, Mierová, Galanta

Späť na úvod

Po hodine som si nevšimla, že Dorota odišla pred školu a vybrala si mobil z vačku. V škole sme mali mobily zakázané, ale nechcela som sa do toho starať, tak som išla za Stelou.

,,Ahoj Nina, ako bolo na hodine?" spýtala sa ma Stela a išla si do automatu pre jablkový džús. ,,Môžem sa ťa niečo spýtať?" dosť som sa prekvapila, že mi odpovedala po troch minútach. ,,Kľudne, ale prosím rýchlo, o desať minút mám hodinu Geografie." ,,Nezdá sa ti, že Dorota túto dobu niečo rieši?" spýtala som sa, aj keď som vedela, že ju to nebude zaujímať. ,,Ehmm, ani nie, proste niečo rieši, veď každý niečo rieši." ,, Tak ti to poviem takto, máme v škole zakázané mobily, ale Dorota to porušuje".  Tentokrát mi neodpovedala, ponáhľala sa na hodinu Geografie.

Tak som teda išla na obed. Prišla aj Dorota, no teraz nepovedala nič, väčšinou hovorí o celom dni a čo všetko zažila. Po obede ma domov odviezla mama ako zvyčajne.

Dnes som nevedela zaspať, stále som rozmýšľala o Dorote, myslím že nám niečo tají, ale keby som ju zažalovala bol by veľký prúser. Na druhý deň bol víkend. Mala k nám prísť Stela, Lena a možno aj Dorota. Po obede som napísala Dorote, či nepríde, ale odpísala dosť zákernú správu. Po obede keď k nám prišli kamošky, musela so s nimi súrne hovoriť. ,,Baby, Dorota sa dosť divne správa už asi deň" ,,A čo také ti povedala alebo napísala, že ti pripadá divná?" spýtala sa ma Lena, po chvíľke to zaujímalo aj Stelu. ,,Dnes som jej napísala či nepríde k nám, a že tu budete aj vy, no odpovedala dosť vážne" ,,No hovor, už nás toľko nenapínaj." ,,Napísala mi: Dnes nemám čas, som dosť zaneprázdnená a niečo musím vybaviť s, to je jedno." ,,A koho myslela?" opýtala sa Stela a zamyslela sa. ,,To teda netuším, možno nejaký jej kamarát alebo také niečo, neviem." ,,Dorota nemala veľa kamarátov, ako za chlapcov, jedine ak by si nejakého našla počas tohto týždňa." ,,Možno sa o tom niečo dozvieme počas školy, keď budeme v škole, zmeníme si plány," navrhla som.