Tip na výlet: Dlhá Ves

05.02.2021 11:03
Príroda a turistika

Autor : Gabriel Ferdinand, ZŠ Gemerská, Plešivec

Späť na úvod

Niekedy netreba cestovať ďaleko, aby sme našli pekné miesto. A takých miest je v našom regióne veru habadej! Stačí len chodiť s otvorenými očami a otvoreným srdcom - je to zaručený spôsob, ako objaviť krásu aj tam, kde by sme ju nečakali.

Kus svojho srdiečka nechali chlapci Gabi Ferdinand a Riči Orel z 6.A aj v opise svojej rodnej obce, malebnej dedinky na Silickej planine,  Dlhej Vsi. Pozývame vás prečítať si netradičnú pozvánku na tip na výlet.


DLHÁ VES

"Žijem v malej obci Dlhá Ves.Nachádza sa v údolí, obklopujú ju rozsiahle lesy, strážcovia živých bytostí. V okolí lesov sú polia, lúky, periny kvetov.Naša dedina sa zobúdza na ranný ruch, cítiť vôňu chleba a čerstvého pečiva, ktoré kupujú obyvatelia obce. Slnko sa na nich usmieva.

V strede obce je kultúrny dom.Vedľa neho park, z ktorého sa ozýva veselý krik detí ako bzukot včiel. Deti môžu využiť aj detské ihrisko, kde sa môžu vyšantiť do sýtosti.

Neviem si predstaviť, že by som býval niekde inde, tu každého poznám, mám tu priateľov, môžem ísť na vychádzku do lesa. Mám to tu rád!"

GABRIEL FERDINAND, 6.A



"Naša malá obec sa volá Dlhá ves. Bývam na kraji dediny pod lesom, pri našom dome je veľká lúka. Z okna mám krásny výhľad hlavne na jar, keď rozkvitne ako pestrofarebný koberec. Podvečer tu mávam návštevníkov z lesa - srnky - ktoré si pochutnávajú na šťavnatej trávičke. V dedine sa všetci poznajú a všetci si aj navzájom pomáhajú. Majú srdcia čisté a vľúdne. Vždy majú pre druhého milé slovo."

RICHARD JÚLIUS OREL, 6.A