STOP nuda

02.02.2021 14:19
Šport

Autor : Viki Venthova, ZŠ Rozmarínová, Komárno

Späť na úvod

Keď sa nudím


Často som sa pýtala aj ja túto otázku, čo mám robiť, nudím sa, daj nápad...... a tak ďalej. Neskôr som prišla na odpovede. Mne to pomohlo proti nude. Bude tu napísaných zopár nápadov, ako sa zbaviť nudy, a naopak, čo neodporúčam robiť.

1. Ako prvú vec by som navrhla niečo roztriediť. Určite máš doma veci, ktoré dlhý čas chceš roztriediť. (CD, DVD, fotografie, knihy, časopisy, šaty......) Možno, že v tej sekunde na to nemáš náladu, ale keď začneš, tak aj nuda prejde. Keď sa máš čas nudiť, tak máš čas aj triediť. Spravíš vec, ktorú vždy odkladáš, a nikdy sa to neuprace. A aj rodičia sa potešia 😀 aspoň moja mama je happy, ak sa sama do toho pustím a nemusí mi to pripomínať asi 101-krát.

2. Skús niečo upratať. (napr. skriňu, stôl, hračky, šaty.....) Znova sa pusti do toho a nálada sa dostaví. Nič zložité to nie je. Aj keď sa nudím, je to posledné, čo by som chcela robiť.😀 Spravíš to a budeš mať okolo seba poriadok.

3. Choď do prírody. Sama, s kamoškou alebo s kamarátom. Budeš mať spoločnosť alebo sa proste iba nadýchaš čerstvého vzduchu. To by ti nemalo uškodiť. A nudu hoď za seba.

4. Zacvič si. Sprav drepy, kliky....... a spravíš niečo aj pre svoje telo.😊 Budeš mať lepšiu kondičku, ktorá ti na 100% neublíži na zdraví. Mne to veľmi pomáha a aj sa trocha odreagujem od školy a ostatných starostí.

5. Ak máš zvieratko, pomaznaj sa s ním. Ja napríklad mám rybu a korytnačku. S nimi sa asi veľmi nepomaznám, ale zvyknem korytnačku vybrať a so sestričkou sa zabávame, aké šprinty zabehá 😀.

6. Skús ísť do kuchyne, upeč niečo -  palacinky, bublaninu.... Trocha sa poblázni. Hlavne nepodpáľ kuchyňu. 😀

7. Zapni si hudbu, ktorá sa ti páči, a spievaj na plné pľúca. Toto výnimočne moja mamina nemusí, lebo mi hovorí, že mám výnimočne excelentný hlas. Ale fakt neviem, prečo mi to hovorí 😀

8. Začni si čítať knihu, noviny, v novinách si pozri, čo pôjde v telke. Noviny som dlho nemala v ''láske'', ale prišla som na to, že to ohromne pomáha proti nude.

9. Napíš niečo: list, básničku, poviedku, román, báseň....... keď raz začneš, tak nevieš prestať.

Toto boli veci, ktoré mne veľmi pomáhajú a teraz poďme na veci, ktoré ani len neskúšam, lebo viem, že mne to nikdy nevyjde. Viackrát som sa o to už pokúšala, ale bolo to hrozné niečo.

1. Keď sa nudím, tak viem, že nemôžem kresliť, lebo je z toho niečo hrozné.

2. Nepozeraj televíziu a telefón, lebo ťa to viac unaví a unudí.

Najlepšie by bolo sa úplne zbaviť nudy, ale ako?  Na každý deň si daj plán. Napr. 07.00 vstávam 07. 30 raňajky .............. Takto sa dá zbaviť nudy rýchlo a na dlhý čas, keď máš plán a v tvojom pláne sa nenachádza slovo nuda.

 Moja mamina veľmi rada vymýšľa rôzne veci, čím by mi pomohla tú nudu odohnať a verte mi, nie stále je to príjemné 😀 😀 😀

Dúfam, že som vám pomohla a že si zoberiete nápady z môjho článku.