Vianočné pozdravy

17.12.2020 18:26
Zábava

Autor : Tamara Mihálová, ZŠ Soľ

Späť na úvod

Ahojte čitatelia,                                                                                                  

na konci decembra sa každý z nás teší na Vianoce, ktoré sú významným kresťanským sviatkom. Samotnej oslave Vianoc predchádza adventné obdobie, počas ktorého sa na sviatky pripravujeme a každú nedeľu zapaľujeme sviečku na adventnom venci. Na celom svete je zvykom vyzdobiť vianočný stromček a rozdávať vianočné darčeky blízkym. Spoločne si sadáme za prestretý vianočný stôl plný tradičných pokrmov. Ide o obdobie radosti, pokoja a lásky v kruhu najbližších. Nezabudnite preto ani na tých, s ktorými sa nebudete môcť stretnúť a potešte ich aspoň milou sms-kou, ktoré sú počas Vianoc také obľúbené, či vianočným pozdravom vo forme pohľadnice. Prinášame vám zopár vianočných prianí a vinšov na inšpiráciu...

Na Vianoce, keď svet stíchne, nech Vám Božie dieťa vdýchne pokoj, radosť a posilu, nielen v túto svätú chvíľu, ale taktiež v novom roku, nech Vás vedie v každom kroku.

Prajem Vám krásne a veselé Vianoce. Nech sú sviatkami plné lásky, pokoja a oddychu. Nech je Vaše srdce obklopené láskou všetkých blízkych a žiari šťastím jasne ako betlehemská hviezda. Nech pod stromčekom nájdete veľa darčekov, ktoré vás pri srdiečku zohrejú a zažijete chvíle, na ktoré budete vždy s úsmevom spomínať.

Keď zazvonia zvony a oznámia príchod čarovných Vianoc, zahoďte všetky starosti a týchto pár krásnych chvíľ prežite v šťastí a v radosti.

Na jedličke hviezdy svietia, v jasliach leží Božie Dieťa. Nech vás Jeho láska hreje, žiari i v tmách beznádeje, do sŕdc duší vloží radosť, šťastie, pokoj Boží.

Až sa rozžiari stromček blikavým svetlom sviec, spomeňte si, že i ja Vám prajem šťastie, zdravie a lásky ešte viac.

Vianoce lásky a pokoja, nech Vám bolesť zahoja. S Ježiškom malým tešte sa spolu, keď budete sadať k štedrovečernému stolu.

Vetvičky z jedličiek, pod tiažou jagavých ozdôb sa klonia, z kostolných veží zvonov hlas, radostnú pieseň zvonia. Dnes sa narodil Kristus Pán, ja šťastné sviatky prajem Vám.

Vianočná ruža zdobí stôl, tíško hrá hudba. Čakáš ten okamih, aby sa Ti splnila túžba. Pokoj a radosť nech Ťa v srdci hreje, nech sa Tvoja rodina cez Vianoce smeje.

Nech každé srdiečko sťa oheň zahorí, všetkých ľudí nech láska a dobro naplní. Nielen na Vianoce a na Nový rok, ale počas všetkých dní želáme Vám úspešný a šťastný nový rok.

Prajeme Vám fujavicu šťastia, víchricu pohody, závej radosti, len malú vločku všedných starostí a hlavne lavínu zdravia a lásky...

Príjemné vianočné sviatky a do nového roku prajeme lyžičku starostí, hrnček radosti, kotlíky úspechov, jazierko peňazí, more šťastia, oceán zdravia a cely vesmír lásky.

Hromadu darčekov, čo srdce pohladia, rodinu a priateľov, čo nikdy nezradia, k bohatstvu krôčik a ku šťastiu krok, nádherné Vianoce a šťastný nový rok prajú...

Mrazivé ticho, všade biely sneh, konečne pokoj, nebo plné hviezd. Je tu čas sviatočný, keď stromček sa ligoce. Prajeme Vám požehnané Vianoce.

Končí sa zas ďalší rôčik, do nového je len krôčik. Vianoce Vám prajem šťastné, od Ježiška dary krásne. K tomu lásky do balíčka, hodne zdravia a šťastíčka.

Keď prichádzajú Vianoce, srdce mi rýchlo tlkoce. Všetkým, ktorých rada mám, veselé sviatky zaželám. Aj šťastný nový rok, prajem Vám všetkým vospolok.

Ak láska topí ľad, čo pani Zima vyčarila, ak dá človek viac ako v sebe skrýva, ak vládne všade ticho a počuť praskať mráz, padajúce vločky a v detských očkách jas, tak prišla doba, keď pre každého máme pár prívetivých viet, sú tu Vianoce a nad čaro Vianoc nič krajšieho niet!

Tisíce drobných hviezdičiek žiari na konári, do uzla vianočných pesničiek vplieta sa tisíc prianí. Dajme si pod stromček úsmev, čo slzy stiera a rany hojí, kus dobrej vôle, súcitu, veď to všetko tak málo stojí.

Počas Vianoc myslíme na tých, na ktorých nám naozaj záleží. Sú ako biele vločky padajúce na našu rozohriatu dlaň. I keď sa nám nepodarilo všetky tieto vločky pochytať a pošepkať im tiché vianočné priania na dlani, stále môžeme svoje želania pošepkať do zimného vánku a ten ich roznesie do všetkých kútov k našim blízkym. Posielam jedno takéto želanie so všetkým najlepším i smerom k Vašej rodine.

Vianoce nie sú iba prebiehajúci čas alebo kúsok obdobia každého roku, ale stav našej mysle. Šírte preto ich dobro, atmosféru a nádej aj počas budúceho roka, ktorý sa tak stane pre vás nezabudnuteľným. Krásne sviatky a veľa šťastia v novom roku želajú...

Vianoce sú láska, Vianoce sú darovanie, Vianoce sú šťastie, Vianoce sú vtedy, keď ste Ty a Tvoja rodina šťastní. Preto Vám želáme plné priehrštie lásky a posielame Vám desiatky modlitieb, ktoré vás ochránia po celý budúci rok.

Želáme Vám krásne sviatky, ktoré sa Vás dotknú krásnym zázrakom a naplnia Vás neoceniteľnou láskou.

Zdroje:

https://www.kvety.sk/blahozelania-priania/vianocne-priania-vinse/

https://vianoce.sk/18127/vianocne-sms.php