Ako si správne oddýchnuť?

07.12.2020 18:03
Zábava

Autor : Liana Nováčková, SPŠ stavebná a geodetická, Lermontovova, Košice

Späť na úvod

Ako správne načerpať novú silu?

(Osvedčené tipy v období dištančného vyučovania)

Mám tu pre vás pár nápadov, ako si správne oddýchnuť a načerpať silu. Nachádzame sa v situácii, o ktorej sa nám ani nesnívalo. Máme na seba málo času. Našou hlavnou prioritou sa stala škola. Celé dni sa točia iba okolo nej. Neostáva nám čas na naše hobby alebo čas na prečistenie myšlienok. A tak som sa vám rozhodla dať pár tipov, ako si oddýchnuť. Takýto oddych netreba brať na ľahkú váhu. Je  určite potrebný a budete sa po ňom cítiť oveľa lepšie.

1. Ako prvý tip určite odporúčam viac spánku. Nerobte toho veľa. Určite neostávajte do noci hore, nebodaj do rána. Spánok je základ nášho zdravého žitia. Mali by sme priemerne spať aspoň 8 hodín. Takže neostávajte hore do noci a hneď sa budete cítiť lepšie.

2. Ďalším tipom  je čítanie kníh. Knihy vás dokážu preniesť niekam, kde neexistuje chaos. Kde nie je žiaden čas a ani žiadne povinnosti. Je to jedna z možností, ako dostatočne rýchlo uniknúť realite.

3. Môj tretí tip je dobré jedlo. Pri jedení nedokážete myslieť na nič iné, len na chuť, ktorú máte práve v ústach. Súhlasili by so mnou viacerí milovníci jedla. Je to čas, kedy si oddýchnete a pritom si užijete vaše obľúbené jedlo.

4. Štvrtým tipom sa stáva počúvanie obľúbenej hudby. Pri hudbe si ujasníte svoje myšlienky. Začnete myslieť na text piesne, aký má pre vás význam. Váš obľúbený žáner upokojí vašu búrlivú dušu a horúce srdce. Môžete zavrieť oči a budete počuť len text, melódiu a tlkot vášho srdca.

5. Ďalší tip - a to piaty je hranie hier. V našom storočí sa hry dostali na vysokú latku obľúbenosti. Pozeráme streamy a radi hrajeme hry. Väčšinu hier máme na PC alebo na PS4-ke / XBOX-e. No poznám aj obľúbencov klasického šachu alebo stolových hier. Je to čas, kedy sa môžeme zabaviť, porozprávať s rodičmi, súrodencami a prehĺbiť si rodinné vzťahy.

6. Tip číslo šesť je horúci kúpeľ. Uvoľníte si nielen myseľ, ale aj telo. Ja za stolom sedím aj trištvrte dňa a večer ma nehorázne bolí chrbát. Takýto relax v podobe horúceho kúpeľa mi dokáže prebudiť telo a  dať nový svieži závan myšlienok.

Toto všetko boli moje tipy, ako si oddýchnuť. No opýtala som sa aj vás,  milí študenti,  a takto ste mi odpovedali:

- pozeranie videí ( Áno,  ak milujete pozeranie videí a dokážete si pri tejto aktivite oddýchnuť, je to fajn. Vďaka internetu a videám, ktoré dokážu obehnúť svet, sa predsa aj niečo nové naučíme.)

- prechádzka so psom. (Aj keď je vonku už celkom zima, prechádzka s vaším miláčikom vás môže zabaviť a dokážete si pri tom aj oddýchnuť. Príroda tvorí krásne biele maľby a štebot vtákov vás dokáže motivovať. Čerstvý vzduch vás ochladí, no pri tom vám dokáže vytvoriť kúzelné zimomriavky po celom tele.)

- bicyklovanie alebo iný šport? (Nádherný príklad prečistenia si hlavy. Pohľad na ľudí v mojom veku, ako si dokážu oddýchnuť a načerpať novú silu prostredníctvom tejto aktivity, je k nezaplateniu. Najlepšie je, ak máte svoj rajón a svoje obľúbené miesto, na ktoré sa dopravíte na bicykli alebo behom.)

Takže toto je pár tipov odo mňa, ale aj od vás, ako sa odreagovať, nabrať novú silu, nabrať krajšie myšlienky a hlavne nové zážitky.

Chcete sa aj Vy podeliť o pár svojich tipov, ako si oddýchnuť?

Rozhodne tak spravte. Budem len rada.