Vianočná pošta

29.11.2020 11:26
Kultúra a umenie

Autor : Viera Helbichová, ZŠ Bernolákova 16, Košice

Späť na úvod

Už ste písali list Ježiškovi? Ak ešte nie, je najvyšší čas. Nuž teda rýchlo do toho. Vezmite pero, papier a píšte. Veď Ježiško potrebuje čas.

V roku 1789 prišiel ilustrátor známeho Santa Clausa s nápadom založiť prvú známu vianočnú poštu. V magazíne, v ktorom pracoval, uverejnil správu, že všetky deti môžu napísať list pre Santu, ktorého adresa sa nachádza na Severnom póle. Obľúbené písanie listov Ježiškovi sa k nám dostalo až v 90. rokoch.


Pošlite list cez Vianočnú poštu

Slovenská pošta organizuje už od roku 1999 projekt Vianočná pošta. Je to naozaj výnimočný projekt, ktorý umožňuje napísať Ježiškovi list so želaniami alebo mu zaslať kresbu. Ako to funguje?

List alebo kresbu vložíte do obálky, nalepíte správnu poštovú známku a pošlete na adresu 99 999 JEŽIŠKO. List alebo pohľadnica prídu Ježiškovi rovno do poštovej schránky v Rajeckej Lesnej. Pohľadnicu Ježiškovi môžete poslať aj z mobilu alebo počítača. Stačí navštíviť stránku www.mojapohladnica.sk a vybrať si v šablónach “Pošta Ježiškovi.” Slovenská pošta ju potom vytlačí a doručí Ježiškovi do schránky.



Zapojte sa do súťaže

Ak sledujete reklamu, určite ste si všimli, že viacero obchodov sa v predvianočnom čase snaží zapojiť aj deti. Robia to naozaj pekným spôsobom a spájajú súťaže so zaslaním detských želaní vo forme listu Ježiškovi. Zapojiť sa často môžete cez internet alebo prostredníctvom klasickej pošty.

Spojíte príjemné s užitočným a kreatívne chvíľky písania listu sa doplnia s očakávaním, či náhodou niečo aj nevyhráte.