Čítanie vďaka Korone

26.11.2020 15:33
Zábava

Autor : Liana Nováčková, SPŠ stavebná a geodetická, Lermontovova, Košice

Späť na úvod

V tomto článku by som Vám chcela predstaviť pár kníh z mojej zbierky. Keďže sme už doma kvôli pandémii, máme o trochu viac času sa venovať sebe a našim koníčkom. Verím , že mnohí z Vás radi čítate, a tak Vám chcem predstaviť štyri z mojich obľúbených kníh.


Ako prvú tu máme Zaklínača. Je to veľmi dobrá a prepracovaná séria kníh. Určite veľa z Vás videlo aj seriál. Nemôžem to porovnať, keďže som seriál ešte nepozerala. Príbeh je o Zaklínačovi Geraltovi, o ktorom sa všetko môžete dozvedieť v prvej knihe. Kniha je plná zaklínadiel, nadprirodzených zakliatych bytostí a kódexov. Geralt zažíva kopec dobrodružstiev, na ktoré si ho ľudia najímajú za peniaze. V knihách sa nachádza hlboká minulosť plná tajomstiev a nástrah. Je to napínavá kniha, ktorú ocenia všetci milovníci fantasy.


Mám tu knihu pre detektívov. Príbeh sa odohráva na Rajskom ostrove. Na ostrove krásnych kurtizán. Slávny sudca Ti sa tu zastaví, lebo cezeň prechádza. Je na ceste domov, ale zrazu sa na ostrove stanú divné veci. Tajomstvá neskrýva iba slávny červený pavilón, v ktorom zomrie slávna najkrajšia kurtizána, ale sa tam aj údajne zabije akademik. Ti začne pátrať. No všetko siaha až do dávnej minulosti. Hlavnú úlohu zohráva láska a spory, ktoré sa odohrali už veľmi dávno. Kniha je celkom krátka. Skôr sa dozviete, kto bol za tým všetkým. A môžem Vám garantovať, že budete veľmi prekvapený.


Ako poslednú knihu tu mám Pozvanie. Je to príbeh o spisovateľke, ktorá sa prostredníctvom písania kníh snaží zabudnúť na chúlostivú vec, ktorá sa jej stala pred 10 rokmi. Prekvapí ju pozvanie od jej najlepšej bývalej kamarátky, ktorá má rozlúčku so slobodou. Dlho váha, ale nakoniec pozvanie prijme. Dej sa odohráva na odľahlom mieste. Začnú sa tam diať veľmi čudné veci. Nakoniec sa celý dom, v ktorom sa robila rozlúčka so slobodou, stane miestom činu a všetci prítomní sú obvinení. Z čoho, to Vám neprezradím. Keď si knihu prečítate, budete plný napätia a vzrušenia. Odporúčam to čítať večer. Kniha má väčší efekt.

Prajem Vám príjemné čítanie a dúfam, že sa Vám môj výber páčil. A čo ste prečítali alebo práve čitate Vy?