Moje letné prázdniny

24.10.2020 23:13
Zábava

Autor : Kristián Pisi, ZŠ Pusté Úľany

Späť na úvod

    Tieto letné prázdniny boli iné ako ostatné. Corona-vírus nám pokazil prázdniny a plány. Chceli sme cestovať, žiaľ, nedalo sa. Prázdniny sme začali wellnessom v Patinciach. Potom sme prvé týždne trávili doma. K babke do Nitry sme išli v strede júla. A veľmi som sa tešil! 

    Bola tam zábava, lebo tam boli aj bratranec Filip a sesternica Nela. A prišli aj sesternice z Prahy  - Laura a Nora. Hrali sme sa na schovávačku, boli sme v parku na kolobežkách a s bratrancom Filipom sme boli asi najrýchlejší. Keď sme prišli domov, hrali  sme vankúšovú vojnu . Potom sme mali party. Zlízali sme veľa lízaniek.

    Prázdniny u babky a deda sa skončili a my sme sa presunuli na chatu pri vodnej nádrži  Ružiná. Mama ma prinútila ísť na túru na hrad Divín. Išli sme asi  4 km peši. Hrad je z roku 1679, ale teraz je už z neho iba zrúcanina. Po príchode na chatu som bol síce unavený, ale večer som dal s mamou ešte 8,5 km na bicykloch.

    Po víkende na Ružinej sa prázdniny prehupli do druhej polovice a my sme prišli na týždeň domov. Už nás čakala ďalšia chata, a to v Bzenici. Bola to pánska jazda. Hrali sme často futbal deti proti dospelým, párkrát sme vyhrali. A ja som často kŕmil ovečky.  Potom sme sa bicyklovali na hrad hore kopcom. Bolo to úmorné, ale  našťastie začalo pršať a išli sme späť na chatu. Potom  sme ešte boli aj na kúpalisku. Týždeň ubehol ako voda a  vrátili sme sa domov. Ku koncu prázdnin sme išli opäť k babke, bohužiaľ, už bez sestreníc Laury a Nory. Boli sme  ešte v Magic-lande, čo v preklade znamená "kúzelný svet". Prázdniny sme ukončili wellnesom v Piešťanoch.

    Začal september a ja som sa vrátil do školy. Už je zo mňa piatak.

Fotogaléria k článku