Prázdniny u babky

24.10.2020 23:13
Zábava

Autor : Nina Porhinčáková, ZŠ Pusté Úľany

Späť na úvod

     Ráno som sa zobudila neskoro. V kuchyni rozvoniavali osie hniezda. Keď som sa najedla, vonku ma už čakala Emka s malými mačiatkami. Pridala som sa k nej. Mačiatka stále mňaukali, vyžadovali si našu pozornosť: „Mňau, mňau!“. Očistili sme im očká a dali im papať. Keď sme sa s nimi dohrali, tak sme sa rozhodli, že pôjdeme do bazéna. Veď bol krásny slnečný deň. To by som nebola ja, keby som nevymyslela zase nejakú hlúposť! Zakričala som: „Bazénová bitka“!

    Všetci, ktorí sme boli von, sme nabili vodné pištole a strieľali sme po sebe vodu. Zastavila nás až babka: „Dávajte pozor na malých súrodencov!“. Išli sme sa obliecť a čakalo na nás prekvapenie. Ujo Majo mal pripravený malý traktor, s ktorým sme išli po seno pre kozy.

    Všetci sme naskákali do vlečky a ide sa! Teta Zuzka na nás dávala, ako vždy, pozor. Poriadne sme sa pochytali, nech nevypadneme. Najlepšie na tom bolo, že ujo Majo nám dovolil šoférovať na poľnej ceste. Vyskúšala som to aj ja. Skoro som vybočila z cesty a moja sestra neskutočne pišťala: „Jáj!“ a chcela vystúpiť. Pokojne mohla! Išla som totiž pomaly. Keď sme sa vrátili domov, moja mama zakričala, že si to chce tiež vyskúšať. Bola to zábava, vidieť ju na tom šoférovať. Popučili sme sa od smiechu. Nevedela sa na tom otočiť. Po tejto zábave nás čakal obed. Babka varí veľmi dobre a aj nás poriadne vykrmuje, aby sme u nej neschudli. Potom sme si pozerali filmy až do večera.

    Mám to tam naozaj rada. Aj keď som si myslela, že tento rok to kvôli pandémii nevyjde. Som rada, že som tam aj tento rok mohla byť.