Kniha nádeje...

28.09.2020 05:44
Zábava

Autor : Bianka Červená, ZŠ Rozmarínová, Komárno

Späť na úvod

Kniha nádeje...


Moja láska ku knihám prišla asi pred rokom a pol. Predtým som veľmi nečítala a knihy sa mi zdali nudné. Neskôr som však našla jednu knihu, ktorá ma naučila nikdy sa nevzdať. Vždy má šancu každý, všetko treba vyskúšať a pokiaľ nezačneš dôverovať sám sebe,nedostaneš sa veľmi ďaleko. Môže ti dôverovať 200 ľudí, ty si dôležitý. 

Kniha sa volá Ničnever (Nevermoor). Napísala ju spisovateľka Jessica Towsend. Rozpráva o príbehu Morrigan Crowovej. Ako celý život verila v niečo, čo pravda ani nebola, ako sa rozhodla "zmeniť svoj život", išla si za svojím snom, a nakoniec...sa jej to aj podarilo. Ale ani ona si zo začiatku neverila, no neskôr pochopila, že keď si stále bude myslieť, že niečo nedokáže spraviť, ani sa jej to nepodarí. Knižku vám určite odporúčam prečítať si. Je pre všetky vekové kategórie, každý sa z nej vie naučiť veľa dobrého.

........................................

Spomínam si, ako som raz, asi pred štyrmi rokmi, pred hodinou tanca sedela pred telkou a pozerala "Barbie a škola pre princezné", myslím, tak sa to volalo. Niekde v strede filmu začala hlavná postava bojovať za to, čo vážne chce, začala dôverovať sama sebe, získala sebavedomie a podarilo sa jej to, po čom túžila. Tak som išla na tanec a pokúsila som sa napodobniť skvelú Barbie. Verila som si. Na konci hodiny ma učiteľka pochválila, že mi to dnes išlo veľmi dobre. Predtým mi to nikdy nepovedala, takže asi na tom niečo bude.

A viem, je to len rozprávka, ale aj my si môžeme a musíme veriť a pomáha to....

A ako skončil môj tanečný príbeh, ste už asi čítali. Dnes súťažne tancujem, mám skvelé výsledky a hlavne, verím si 😊.



Páči sa ti článok? Prečítaj si ich viac😃
Sleduj nás na Instagrame (pripravujeme veľa noviniek): https://www.instagram.com/_.rozovinky._/
Sleduj nás na Facebooku: https://www.facebook.com/rozovinky