Zelená Škola

25.09.2020 14:35
Šport

Autor : Helena Jirovská, ZŠ Pavla Horova, Bratislava

Späť na úvod

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo je Zelená škola? O čo ide v Zelenej škole? Prečo sme sa zapojili do projektu Zelená škola? Odpoveď je jasná! Chceme chrániť prírodu.

Ide o obhájenie certifikátu, ktorý naša škola získala v roku 2016. Koordinátorky tohto projektu sú na prvom stupni Mgr. Ingrid Jančiarová a na druhom stupni Mgr. Ivana Kralovičová. O všetky aktivity sa stará kolégium Zelenej školy. V každej triede sú dvaja žiaci (ekohliadky), ktorí dohliadajú na šetrenie elektrinou a či niekde netečie alebo nekvapká voda z kohútika.

V minulosti sa naša škola osvedčila v triedení odpadu a zbieraní surovín napr. zber papiera, bateriek a zubných kefiek. Tento rok je hlavná téma zeleň. V minulom školskom roku sa vysadili dve borovice v Devínskej Novej Vsi, taktiež aj žiaci prvého stupňa boli vysadiť stromčeky v dendroparku a chodili sa o ne starať. Vonku na dvore je vysadený bylinkový záhon a vŕbová stavba, ktorá slúži na oddych. Starší žiaci si na Deň Zeme každoročne pripravia pre menších žiakov divadielko na tému triedenie odpadu a liečivé byliny.

Životné prostredie by malo byť na prvom mieste, pretože ak to tak nebude, mohlo by to mať veľký dopad na budúcnosť našej planéty.