Zmenila mi život!

27.08.2020 15:55
Zábava

Autor : Bianka Červená, ZŠ Rozmarínová, Komárno

Späť na úvod

Zmenila mi život!


„Zmenila mi život!“, znie to tak trochu hrôzostrašne, ja viem, ale nie je sa čoho báť 😊.


Začala karanténa, domáce vyučovanie. Moji rodičia pracovali a doma som bola sama. Doobeda som sa učila online. Po obede som si spravila úlohy a potom som zostala sama. Chvíľu ma bavilo pozerať filmy, no nevydržalo to dlho. Potom som začala poobede spievať – po 3 týždňoch mi odišiel hlas. Znovu som sa na týždeň vrátila k filmom. Deň čo deň som pozerala Violettu (všetky časti som už videla, ale aspoň som mala čo robiť). Po týždni pozerania som si zo zaujímavosti a už aj z nudy vygooglila TINI (Martinu Stoessel), hlavnú predstaviteľku Violetty. Ako inak, prvá mi vyskočila známa tabuľka Wikipédie s údajmi o argentínskej speváčke, herečke, modelke a tanečníčke. Hneď pod tabuľkou boli vypísané jej doteraz vydané (2) albumy. Hneď som si jeden otvorila a vypočula si tvorbu speváčky. Veľmi sa mi páčil štýl, ktorý spievala. Typické bubny a zvuky v pozadí latinsko-americkej hudby. Keďže ma TINI hneď zaujala, stiahla som si ju do mobilu. Odvtedy som sa každé poobedie stratila v hudobnom svete. Po asi dvoch týždňoch počúvania TINI som si začala pozerať jej klipy. V jednom klipe ma zaujal spevák Sebastián Yatra. Našla som si ho na YouTube a pustila playlist s jeho pesničkami. Páčilo sa mi to. Zaujímavé texty piesní, zaujímavá technika a taktiež kreatívne klipy. Bol to druhý spevák, ktorého pesničky skončili v mojom mobile. A čomu ani sama neverím, už to bude polrok,  čo mi hudba pomotala hlavu. A čo som spoznala svoju vášeň a taktiež moje spevácke vzory.


Trochu neskôr, asi 3 mesiace potom, ako som začala počúvať TINI, som si pozrela La Voz (The Voice) Argentína, kde sa mi zapáčil nový spevák – Ricardo Montaner. Mladšiu generáciu asi veľmi nezaujmú jeho typy pesničiek, ale mne sa páčili. Keďže sme sa s Googlom stali takými kamarátmi, poprosila som ho, aby mi tohto speváka našiel. Prvá pesnička, ktorá mi od neho vyskočila, bola La Gloria de Dios, ktorú spieval so svojou dcérou (tú som vtedy ešte nepoznala). Práve v tejto pesničke som ju prvýkrát počula spievať. Keď začala spievať.......úplne som zmeravela. Tak mladé dievča s takým hlasom – to bolo niečo pre mňa 😊. Samozrejme do môjho mobilu sa dostala aj ona a neskôr aj jej manžel a mnoho ďalších spevákov.


A dnes........som úplne zbláznená do latinsko-americkej hudby, latinsko-amerických televíznych sérií a do všetkého, čo je spojené s Latinskou Amerikou. Každý týždeň u mňa nejaká pesnička vyhrá titul naj pesnička týždňa a naj pesnička týždňa z filmu – na tento týždeň sa naj pesničkou týždňa stala Cali Y El Dandee, Danna Paola – NADA. K tejto pesničke presne včera vyšiel aj klip, takže teraz, keď mám chvíľku na pozeranie, pozerám len ten😊. No a naj pesničkou z filmu sa stala Algo Bueno Va A Pasar zo série Club 57.

Aby ste vedeli, o čom kecám: Club 57 je séria od Nickelodeon, ktorá zatiaľ v slovenčine ani češtine nevyšla (len v španielčine a taliančine) a dúfam, že výjde. Videla som ju v španielčine, ale určite by bolo zaujímavé pozrieť si to aj v slovenčine či češtine.


Ak vás podľa môjho rozprávania zaujala latinsko-americká hudba, neváhajte a určite si vypočujte: TINI, Sebastián Yatra, Camilo, Evaluna Montaner, Danna Paola, Cali Y El Dandee, Ricardo Montaner 😊.....tých spevákov je veľaaa, ale aspoň pár. Je to veľmi zaujímavý štýl hudby a zaujímaví a talentovaní speváci.


Ak si neviete prestaviť latinsko-americký štýl hudby, určite väčšina z vás pozná pesničku Despacito od Luis Fonsi a Daddy Yankee - aj táto pesnička je latinsko-americká 😊. 


Na záver, keby sa náhodou k týmto spevákom jeden deň tento článok dostal (aj keď o tom pochybujem), ďakujem, že ma zoznámili s latinsko-americkou hudbou a vlastne, že ma priviedli do sveta hudby.


...................................................................


A ako som vám v predchádzajúcom článku sľúbila, že napíšem, čo som ďalej na Donovaloch a cez prázdniny robila, je to tu – nezabudla som.


Deň potom, ako vyšiel článok, sme doobeda spoznali Donovaly zo sedla E-kolobežky. Bol to neopísateľný zážitok. V čase obeda sme lanovkou vyšli na Novú Hoľu, kde sme sa dobre spálili, keďže sme sa nenatreli a opaľovací krém zostal na izbe. Potom sme si dali chutný obed a prechádzali sme sa.


Na druhý deň sme chceli dokončiť nedokončené objavovanie Donovál – a aj sme tak spravili. Potom prišiel tradičný obed a prechádzka.


A bol tu posledný deň. Skoro ráno sme vstali, pobalili si veci, naraňajkovali sme sa a odovzdali izbu. Keď sme začali dávať veci do auta, zistili sme, že sa nejako nezmestíme, takže sme sa hodinu trápili s tým, ako dať kufre do auta tak, aby sa zmestili. Nakoniec sa podarilo. Tak sme sa poslednýkrát vybrali na obed v Donovaloch. Poobede sme sa ešte raz vybrali lanovkou na Novú Hoľu, no tentoraz natretí. Poslednýkrát sme si poobzerali krásnu prírodu, zišli dole a vybrali sa domov 😊.


Potom som celé prázdniny už len tancovala a konečne sa stretla so spolužiakmi. A teraz.....učím sa a čakám školu😊



Keby vás zaujímal môj predchádzajúcu článok pridávam link 😊:        https://www.studentskycasopis.sk/clanok/3177/jeden-mesiac



Páči sa ti článok? Prečítaj si ich viac😃

Sleduj nás na Instagrame (pripravujeme veľa noviniek): https://www.instagram.com/_.rozovinky._/

Sleduj nás na Facebooku: https://www.facebook.com/rozovinky