Čas mimo školy

05.04.2020 21:09
Zo školy

Autor : Júlia Raffajová, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Nikdy by mi ani len nenapadlo, že by som zažila takú vec, ako je byť niekoľko mesiacov doma kvôli nejakej pandémii, ktorá víri vo svete a učila sa pomocou internetu a učiteľov, ktorí nám posielajú úlohy. Je to smiešne, však? Ale je to bohužiaľ v tejto chvíli aktuálne. 

Táto situácia nám prináša dobré aj zlé chvílky, zážitky a skúsenosti. Sú situácie, keď si napríklad nevieme poradiť s úlohami a tak naši profesori nám pomáhajú prostredníctvom mailov alebo iných webstránok. Robia čo môžu. 

Celé toto obdobie, ktoré prežívame a sme jeho svedkovia má kladné aj záporné dôsledky. Keby som mala opísať tie kladné, bolo by to určite to, že svet sa trocha upokojil a pozastavil, pretože žijeme v uponáhľanej dobe. Mnohí z vás to možno pociťujeme aj tak, že sa venujeme viac svojím blízkym (častejšie im zavoláme, v aktuálnej situácii samozrejme cez mobilné telefóny!),  viac si vážime seba samých, pretože to je dôležité. Je množstvo vecí, na ktoré sme doteraz nemali čas.  Teraz sa snažíme napraviť to a vyplniť čas strávený v domácnostiach. Cvičíme, učíme sa so súrodencami, čítame, doháňame dlhodobo odkladané veci, chodíme viac do prírody prečistiť si svoju myseľ.  

K záporným dôsledkom patrí určite to, že sa nemôžeme osobne stretávať s kamarátmi, rodinou a to, že sa nemôžme ísť zabaviť do nijakého klubu alebo ísť na nejaké kultúrne podujatie. Táto situácia nejakým spôsobom obmedzila naše životy, verím však, že v tom nájdeme pozitíva. Skúsme byť disciplinovaní a vydržme to. Čoskoro sa vrátime do lepšieho sveta a života. Dávajte si pozor a spríjemňujte si čas strávený v domácom prostredí v kruhu rodiny.