ŠPORTOVÝ DEŇ ŠKOLY

18.02.2020 12:31
Šport

Autor : Liana Nováčková, SPŠ stavebná a geodetická, Lermontovova, Košice

Späť na úvod

Na našej škole sa uskutočnil 6.9.2019 športový deň, ktorým sme zároveň otvorili nové multifunkčné ihrisko na školskom pozemku.

Vďaka nemu môžeme cez telesnú výchovu chodiť cvičiť von na čerstvý vzduch. V tento deň sme mali na ihrisku aj v telocvični rôzne aktivity.

Prvá z nich bolo zábavné fúkanie balónov. Princípom bolo, aby žiaci balón nafúkali tak, aby praskol a táto aktivita bola spojená aj so štafetovým behom.

Ďalší na zozname bol futbalový turnaj našich žiakov a pánov z VUCKY. Ako sa dalo čakať, naši žiaci tento futbal vyhrali.

Zatiaľ čo sa na našom novom ihrisku hral futbal, družstvá z každej triedy mali súťaž v streľbe na kôš. Išlo o to dať za jednu minútu s troma basketbalkami čo najviac košov. Táto aktivita bola veľmi napínavá, ale zároveň sme sa pri nej pobavili.

Nasledovali preskoky cez švihadlo. V tejto disciplíne sa ukázala najmä šikovnosť našich nových prvákov.

Prekážková dráha a beh medzi kužele nám tiež nerobili problém.

Povzbudzovali nás najmä pani učiteľky a naši spolužiaci.

A tieto disciplíny sme zakončili poslednou aktivitou, ktorá bola nesmierne vtipná a najviac súťaživá. Boli to preskoky cez lavičky.

Nezáleží na tom, kto vyhral, ale záleží na tom, ako sme sa zabávali v tento deň.

Futbal medzi triedami dopadol veľmi zaujímavo. Vo finálovom kole sa ocitli naši noví prváci, ktorí si zmerali svoje futbalové nadanie so štvrtákmi.

A prekvapujúco vyhrala 1.A.

Gratulujeme im a nech sa im na našej škole darí!

Lia