Imatrikulácia

24.01.2020 11:08
Zábava

Autor : Laura Demčáková, Súkr. spojená škola European Englisch School, Solivarská, Prešov

Späť na úvod

Tohtoročná imatrikulácia bola pre mňa ako prváčku novým a naozaj zaujímavým zážitkom. Spoločne s mojimi spolužiakmi som si na vlastnej koži vyskúšala predstavivosť našich tretiakov, ktorými bola imatrikulácia pripravovaná. Začiatok imatrikulácie tvoril náš dramatický príchod pred obecenstvo skladajúce sa zo študentov a učiteľov. Popri státí v tme s baterkou priloženou pod bradu, som veľmi ťažko zadržiavala smiech, ktorý sa len tak-tak nedostal z mojich úst do strašidelného ticha haly. Musím uznať, že o všetkých prechádzajúcich cez halu v tej chvíli by sa dala napísať i kniha,no preto tu nie som. Takže sa presuniem k pravému zmyslu tohto článku.

Po dramatickom začiatku nás čakalo pasovanie, pokrstenie a nakoniec samostatná gratulácia od pani zástupkyne a pána riaditeľa. Okrem toho sme boli obdarovaní diplomom i šiltovkou s logom školy. Po tomto príjemnom začiatku sme sa dočkali dobrého občerstvenia. Potom nastal najočakávanejší okamih večera, keď sa naše nočné mory z predchádzajúcich týždňov psychického pripravovania na tento moment staliskutočnosťou. Bolo na čase ohlásiť začiatok druhej časti imatrikulácie, a to úloh od tretiakov. Počas tejto časti sme sa dostali od líčenia naslepo, módnej prehliadky, oblečenia „na poslednú chvíľu“ a rapovania Mandarínky - Darinky cez hrabanie sa v blate s červami, kuchynský make-up , „neagresívne“ získavania čísel, valčíku na baliacom papieri s veľkosťou kúpeľňovej kachličky a kvízu s prekvapením až po kadernícke zázraky, vankúšové sumo ,zreteľnejšiu úpravu farby vlasov, sladkého čistenia zubov a tancovanie makareny. Popri tom všetkom nás sprevádzala škorica ako dochutenie adrenalínu a smiech obecenstva. Imatrikulovaniu sa taktiež nevyhli ani naši noví učitelia, ktorí nás priučili speváckemu talentu a obohatili našu slovnú zásobunárečím. Na záver večera nás sprevádzal DJ so zásobou pesničiek, ktoré sme si užívali až dovtedy, kým sme vládali skákať a spievať.

Na záver by som chcela dodať, že atmosféru, akú som mala možnosť zažiť pri tejto akcii, som si veľmi užila a verím, že nie ako jediná. Spôsobov ,ako vytvoriť príjemný zážitok, je mnoho ,no ťažko sa kombinujú a ja si myslím, že naša škola to zvládla nadmieru dobre. Chcem poďakovať za túto skúsenosť všetkým, ktorí si užívali tento večer tak ako ja a najmä všetkým organizátorom za námahu s prípravami .Ďakujem za všetkých prvákov.