Halloween – aký si bol pre našich žiakov ?

24.01.2020 10:40
Šport

Autor : Alena Removčíková, Súkr. spojená škola European Englisch School, Solivarská, Prešov

Späť na úvod

Tento sviatok má svoju dlhú tradíciu v anglicky hovoriacich krajinách. Oslavuje sa v noci 31.októbra .Slávia ho ľudia najmä v USA, Kanade, Austrálii, na Novom Zélande, v Írsku, Portoriku a v ďalších krajinách sveta.

Pôvodný názov je z anglického Halloweenen (predvečer všetkých svätých).Je to pohanský keltský sviatok. Svoj pôvod má v Írsku. Oslavujú ho predovšetkým deti ,ktoré sú oblečené v rôznych strašidelných kostýmoch,navštevujú susedov a pýtajú si sladkosti.Tradičnými znakmi Halloweenu sú tekvice špeciálne vyrezané ,do ktorých sa vkladá sviečka. Neodmysliteľnou súčasťou tohto sviatku sú čarodejnice,duchovia,čierne mačky,metly, oheň, kostlivci a rôzne príšery.

Halloween oslavovali aj naši žiaci. Začalo sa to už 29.októbra.V tento deň na I.stupni žiaci mali tematické vyučovanie,ktoré bolo venované helloweenskému sviatku. Učenie prebiehalo hravou formou. Na žiakov čakali zaujímavé pracovné listy, hry, súťaže a rôzne aktivity.

Žiaci prišli do školy oblečení v maskách,ktoré boli zaujímavé,ale aj strašidelné.Občas sme sa aj my dospelí zľakli tých príšer. Deti mali perfektné masky a rozprúdili dobrú zábavu, čo bolo aj cieľom tohtodňa.

Nemôžeme zabudnúť ani na krásne vyrezané a vyzdobené tekvice, ktoré nám skrášľovali vestibul v tomto období.Za tieto výtvory ďakujeme žiakom aj ich rodičom. A tešíme sa u na ďalší Halloween.