Škola života podľa mňa...

30.01.2020 14:22
Zábava

Autor : Monika Takácsová, ZŠ, Malokarpatské nám., Bratislava

Späť na úvod

        V živote sa stáva veľa nevysvetliteľných vecí. Dostanete zlú známku, zlomíte si nohu, ruku alebo sa stane nejaká iná pohroma. Poviete si, život je krutý a nič mi nedopraje. Pravdou ale je, že všetky zlé, ale aj tie dobré veci si do života priťahujete práve vy.

         Poviete si: ,,Blbosť, ako by som si to mohol sám pritiahnuť? Veď ja práve nechcem aby sa to dialo!“ Prečo sa to potom ale deje? Odpoveďou sú vaše myšlienky. Predstavte si to napr. pri písomke. Napísali ste písomku. Viete, že z nej potrebujete 1. Aj tak ste po dopísaní vraveli, že ste to pokazili a 1 určite mať nebudete. Že sa vám to už stalo? Nechápete? Vy ste si žiadali inú známku ako 1 a vesmír vám ju aj dal. Vravíte si, že ste si ju predsa nepýtali? Opak je pravdou. Mysleli ste na to, že dostanete zlú známku. Myšlienky sú niekedy silnejšie ako slová. Nabudúce nemyslite na to, že budete mať zlú známku. Myslite na to, ako učiteľka vraví vaše meno medzi tými, ktorí napísali písomku najlepšie. Nemyslite na to len po písomke, ale skúste na to myslieť vopred alebo počas písomky. Čo ak ste už na negatívne myšlienky prišli? Môže to mať následky? Nebojte sa! Pozitívna myšlienka je oveľa silnejšia ako negatívna. Ešte silnejší je však pocit, keď ste už tú danú vec dosiahli. Skúste sa zahrať ako malé dieťa. Predstavujte si, ako dobehnete za rodičmi a oznámite im, že ste dostali 1. Alebo keď chcete nejakú hmotnú vec, predstavujte si, ako by vyzeral váš deň, keby ste tú vec mali. Vesmír je ako Džin z lampy. Poviete si: ,,Určite to nikdy nedosiahnem!“ Vesmír vám na to odpovie: ,,Tvoje prianie je mi rozkazom!“ Skúste to využívať bežne v živote a nie len raz za čas.Už som to otestovala na vlastnej koži a nielen v škole a musím povedať, že to naozaj funguje.

        Z toho vyplýva, že aj takáto forma myslenia je školou života. Myslieť pozitívne a veriť samému sebe! Vy sami si môžete tvoriť svoj vlastný život. Vy máte moc zaradiť si ho tak ako chcete. Veď život je len jeden a treba si ho užiť!


Týmto textom som sa inšpirovala knihou The Secret (Tajomstvo), ktorá určite stojí za prečítanie.