Výchovný koncert

05.12.2019 13:35
Zábava

Autor : Erika Zjarová, ZŠ s MŠ Ľubochňa

Späť na úvod

Zš s Mš Ľubochňa Výchovný koncert: Ako zachrániť

Dňa 28.11. 2019 sa v telocvični základnej školy uskutočnil výchovný koncert 1. aj 2. stupňa. Predstavili sa nám účinkujúci: na gitare hral Jaro Gažo, na bubny hral Radoslav Pažej, ktorý bol taktiež zvukárom. S nimi bola operátorka záchrannej služby, Martina Kraľovanská. Protagonisti nám chceli ukázať, ako sa má správne zachovať človek v prípade zranenia napr.: odpadnutie alebo zabehnutie. Praktické informácie dopĺňali pesničkami a videoprojektorom, na ktorom nám premietali prezentácie s textom piesní, ktoré spievali. Koncert trval približne hodinu. Po koncerte sme išli za Radom Pažejom a spýtali sme sa na pár otázok, na ktoré nám odpovedal za pár minút.

1. Kedy a ako vznikol tento nápad?

Radoslav:(povzdych) To už bolo „Maťka, pred koľkými rokmi sme sa dali dokopy?“

Martina: „Myslím, že pred 4mi rokmi.“

Radoslav: „Takže pred 4mi rokmi a boli sme dokonca oslovení profesionálnym psychológom záchranárom, z linky 155, či by sme nespojili sily my ako muzikanti a profesionálna záchranárka a to bol vlastne nápad, ktorý realizujeme naozaj už 4 roky a myslím si, že to má veľký úspech a veľkú odozvu u vašich rovesníkov po celom Slovensku.

Jaro: Dievčence neverte mu, neverte (smial sa Jaro)

2. A ako sa vlastne..

Radoslav: Inak o tom speve, to vôbec nie je v tomto programe, tam je dôležité to hovorené slovo, to znamená, moderátor a záchranárka. Inak všetko je na playback takže tak. Ale toto si vymýšľam. (skočil do reči redaktorke)

3. Odkedy sa všetci traja poznáte?

Noo.. s Maťkou sa poznáme tie 4 roky. My takéto programy s rôznymi témami robíme už viac, ako 12 rokov, takže to sú rôzne témy od dopravnej výchovy, ekológie, agresivity, neznášanlivosti, až po zachraňovanie ľudských životov.

Ďakujeme za rozhovor a váš čas.

V poriadku. :)