Godzilla má už 65 rokov!

21.01.2020 14:17
Zábava

Autor : Marek Holekši, ZŠ s MŠ Dolné Orešany

Späť na úvod

Godzilla je najznámejší kaiju. Za dobu 65 rokov bojovala už s mnoho príšerami, ako napr. Mothra alebo Rodan. Jej série sa delia na Toho, Heisei, Millenium a Legendary. Sú aj iné filmy, ktoré nevieme zaradiť, napr. Shin Godzilla. Zhrniem vám celú históriu behom sekundy. No dobre, to som prehnal. Tak začneme!!

Jej 1. film bol veľmi úspešný v Japonsku a dalo sa očakávať, že bude pokračovanie. A BOLO!! V roku 1955 film Godzilla Raids Again prišiel do kín. Tento film otvoril bránu novým filmom, ako napr. Varan The Unavieble, Rodan the Flying Monster alebo Mothra. Další film bol crossover. Godzilla sa mala stretnúť s veľkým King Kongom. King Kong bol neporaziteľný, s príchodom Godzilly sa však všetko zmenilo. Bola väčšia, mocnejšia a viac cool. Vo filme však nikto nevyhral.

Ďalšie filmy boli Godzilla vs Mothra, Ghidorah Tree Headed monster, Invasion Of Astro Monsters, Godzilla vs Sea Monster a Son of Godzilla. Nasledujúci film bol špeciálny. Všetky monštrá sa vo filmoch Destroy All Monsters a All Monsters Attack spolčia proti ľuďom. Ľuďom sa nepáčilo, že monštrá im ničia mestá. Boj nakoniec vyhrali monštrá.

Nasledovali ešte 4 filmy typu, ako Godzilla bojuje s iným monštrom. V poslednom filme v Toho sérii je Terror Of Mechagodzilla, v ktorom Godzilla bude bojovať s veľkým strojom Mechagodzilla.

Začíname novú sériu filmov Heisei. Začína sa filmom Return of Godzilla z roku 1984. Ako originál to bolo tiež úspešné a dokonca aj lepšie! Nasledujúci film je jeden z mojich najobľúbenejších filmov o Godzille. Godzilla vs. Biolantte. Od perfektne zvládnutých efektov až po skvelý scenár.

Ďalšie filmy boli tiež úžasné. Godzilla vs. King Ghitorah, Godzilla vs. Mothra, Godzilla vs. Mechagodzilla II. a Godzilla vs. Space Godzilla patria medzi tie najlepšie.

Potom je tu posledný film v sérii Heisei. Godzilla sa tu doslova roztopí. Po ňom nasleduje nie moc obľúbený film Godzilla. Tento film nepatrí nikam. Takmer nikto ho nemá rád. Je to tak zlé, že nemal ani pokračovanie. Bol to historicky prvý film, ktorý režírovali Američania.

Začíname sériu Millenium s filmom Godzilla. Na rozdiel od americkej bola dobrá. A mala niekoľko pokračovaní až do roku 2004. Film, ktorý všetko zmenil. Bol to najväčší crossover tej doby. Prekonalo ho iba Avengers Endgame. Film Godzilla Final Wars je neskutočne super. V tomto diele Godzilla bojuje oproti všetkým monštrám, s ktorými už predtým bojovala. Po tomto filme bolo dlho ticho, až do roku 2012, kde na comiconu ukázali 5-sekundový úsek z filmu, ktorý sa pripravoval. Volal sa Godzilla (aké originálne) a vyšiel v roku 2014. Bol dobrý a dalo sa očakávať, že bude pokračovanie.

Medzitým vyšiel ďalší úžasný film, Shin Godzilla. Proste skvelý film. Pokračovanie vyšlo tento rok pod názvom Godzilla King Of Monsters. Príbeh išiel stranou (je to vidieť) a bolo tu viac monštruóznej akcie. Na rok 2020 je pripravený film Godzilla vs. King Kong, na ktorý sa už veľmi teším.