Europsky týždeň športu

07.11.2019 18:04
Šport

Autor : Dominik Verešpej, ZŠ Lesnícka, Prešov

Späť na úvod

Je úplne jedno či máš rád pohyb, alebo ťa treba do cieľa dotlačiť na fúriku. Hýbať by sa mal každý bez rozdielu veku, pohlavia či kondície. Nedostatkom pohybu dnes trpí podľa prieskumov až 7 z 10 ľudí na svete. Počítače síce hýbu svetom, ale neblahým dôsledkom ich existencie je nárast "pneumatík" na bruchu. Kto si tieto "zimné pneumatiky" už obul, je načase ich pomaly sfúknuť.  


Pozor na nepredvídané kalorické bomby! 
(Zdroj: forbes.com)

     Dnešná doba prináša aj do detského sveta množstvo nástrah, ktoré spôsobujú nárast obezity u detskej populácie. Nedostatok pohybu, nevhodná či nevyvážená strava. Niekoľko rokov však funguje projekt Medzinárodného týždňa športu, ktorého cieľom je motivovať deti k pohybu a zdravému životnému štýlu.

Chlapci dorazili do cieľa. Úsmev značí radosť z dobre odbehnutej súťaže. 
(Zdroj: zsles.edupage.org)

     Aj naša škola sa zapojila do tohto projektu s akciou pod názvom VŠETCI SPOLU. Žiaci 1. stupňa si vyskúšali svoju telesnú zdatnosť v spoločnej bežeckej štafete. Podujatie sa uskutočnilo v areáli školy. Tento týždeň bol určený naozaj pre každého, bez ohľadu na vek či úroveň pohybovej výkonnosti. Dôležité nebolo zvíťaziť, ale hýbať sa a mať radosť z pohybu.

Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa! 
(Zdroj: zsles.edupage.org)