Minulosť, príťomnosť či budúcnosť?

14.11.2019 20:10
Kultúra a umenie

Autor : Monika Stupňanová, ZŠ s MŠ Školská, Kamenná Poruba

Späť na úvod

  Je dobré, keď ľudia žijú v minulosti? Obzerajú sa za tým, aké chyby v minulosti spravili, aké problémy sa im stali, čo všetko zažili. Prečo by sme sa mali stále trápiť nad tým, čo sme spravili zle? Nič už nezmeníme. Nepremrhaj svoju prítomnosť obzeraním sa do minulosti!

  Veľa mladých ľudí sa trápi nad otázkou: Ako bude vyzerať moja budúcnosť? Bude taká, ako si ju predstavujem? Nikto nevie, ako bude vyzerať jeho budúcnosť. Je veľmi ubíjajúce nevedieť, čo spraviť, aby sme boli v budúcnosti šťastní. Je to len jedno rozhodnutie, len jeden krok vpred a predsa je to ťažké, ale nezabúdaj, že tvoja budúcnosť je v rukách tvojej prítomnosti.

  „Včerajšok je minulosťou, zajtrajšok je záhadou a dnešok je darom.“ Z minulosti si zoberme len to, čo sme sa naučili, na budúcnosť zabudnime a žime pre prítomnosť, pretože minulosť nás ničí, budúcnosť nás straší a prítomnosť nás rozvíja, preto si ju treba užiť, aby sme nič neľutovali. Každý nový deň, ktorý príde, príde len raz a už sa nikdy nezopakuje. Každý moment je jedinečný, a preto by sme mali byť šťastní najmä v prítomnosti. Možno ten pocit šťastia bude ten, ktorý učiní správne rozhodnutie o našej budúcnosti!