Priatelia

28.10.2019 18:10
Vzťahy

Autor : Janka Smiešková, ZŠ s MŠ Školská, Kamenná Poruba

Späť na úvod

Každý máme niekoho, kto je pre nás jedinečný. Môže to byť jeden človek alebo viac ľudí, kvôli ktorým by sme obrátili svet naruby. Ak máš naozajstných priateľov, tak žiadna hádka vás nerozdelí. A ak vás rozdeľuje každá maličkosť, tak nebudete moc dobrými priateľmi. Je mi to ľúto, ale je to tak. Život je raz taký. Do života nám príde veľa ľudí. Niektorí sú v našom živote iba chvíľu, niektorí dlhšie a niektorí zostanú navždy.

Každý človek vo vás zanechá dobré aj bolestivé spomienky. Ako povedal Bob Marley: „Pravda je taká, že každý ti raz ublíži. Musíš proste nájsť ľudí, pre ktorých sa oplatí trpieť.”  Moji priatelia sú pre mňa ako rodina. Mnoho priateľov z vášho života odíde, ale to

nevadí. Každý si raz uvedomí, kto je preňho prioritou. Pre niekoho znamenáš veľa, pre niekoho menej a pre niekoho možno vôbec nič.

Je podstatné si hľadať ľudí, pre ktorých budeš prioritou. Aj ja takých mám. Sú to ľudia, ktorí sú pre mňa veľmi dôležití. Medzi takých najbližších patria moji dvaja priatelia zo školy. Kamarátka, s ktorou som strávila päť rokov na základnej škole, vždy mi pomohla vo všetkom, ako najviac vedela. Nikdy sa mi neotočila chrbtom a je tu stále so mnou, proste moja sestra, síce nie krvou, ale srdcom. Veď by nás jedna mama nezvládla.  Dúfam, že stredná škola naše cesty nerozdelí a priateľstvo nám vydrží veľmi dlho a raz budeme spomínať na všetko, čo sme spolu prežili a ešte prežijeme. A ak by sa naše cesty rozdelili, dúfam, že budeš na mňa spomínať v dobrom. Ľúbim ťa, "segra".         

  Kamarát, pri ktorom som zistila, že máme veľa spoločného. Síce sa bavíme len necelé dva roky, ale prirástol si mi k srdcu, "bráško”. Si super chlapec. Vždy mi pomôžeš, keď treba a dúfam, že na spoločné zážitky a smiech nikdy nezabudneš. Obom vám držím palce v ďalších cestách životom, ktoré nebudú ľahké, ale budú stáť za to! Mám vás rada.

    Chcem Vám poďakovať, že vás mám a za všetky nádherné zážitky, na ktoré budem spomínať navždy. Ďakujem, aj všetkým ostatným priateľom, ktorí pri mne vždy stáli. Ďakujem, že ste!