Veľkonočná hrudka

24.03.2021 22:20
Zábava

Autor : Maroš Jakubík, ZŠ Tatranská Lomnica

Späť na časopis

Tradičné veľkonočné jedlo

Ingrediencie:

  • 1 liter mlieka
  • 10 kusov vajec
  • 1⁄2 ČL soli
  • trocha čierneho korenia

Postup:

  1. Vajíčka s mliekom a soľou za stáleho miešania varíme, keď začnú hustnúť, pridáme čierne korenie (kvôli nám deťom ho dáva mamina menej).
  2. Dôležité: musíme stále miešať a je lepšie variť v hrnci s hrubším dnom.
  3. Scedíme cez sterilnú gázu, dôkladne vytlačíme tekutinu (kým je to horúce, je to trošku veselšie), na chvíľu zaťažíme, necháme vychladnúť a uložíme v chladničke, najlepšie v alobale.
Fotogaléria k článku