Na turnaji (armwrestling)

24.10.2020 23:01
Šport

Autor : Tomáš Kiss, 9. ročník, ZŠ Pusté Úľany

Späť na časopis

    Počas letných prázdnin som sa zúčastnil turnaja v pretláčaní rukou (armwrestling).  Bol to 27. ročník súťaže SENEC HAND, na ktorom sa zúčastnilo 12 krajín z celého sveta. Pre šíriaci sa koronavírus prišlo tento rok menej účastníkov, pretože všetci sa báli o svoje zdravie. Ale aj tak nás bolo dosť na to, aby sa súťaž mohla uskutočniť. Ja som súťažil v kategórii do 78 kg spolu s ďalšími dvoma súpermi. Ja a kamarát sme zastupovali Slovensko a ten tretí Ukrajinu. Na začiatku som bojoval so Slovákom. Aj keď bol kamarát, porazil ma na fauly - to znamená dvakrát zdvihnúť lakeť zo stola. S Ukrajincom som prehral takisto, no z iného dôvodu. V druhom kole som už nevládal, veľmi ma boleli šľachy na rukách. Takže som prehral oba zápasy. Napriek tomu to bol pre mňa veľký zážitok, na ktorý ma prišli povzbudzovať moji aj krstní rodičia.     

    Pretláčanie ma baví. Budem trénovať a pracovať na sebe aj naďalej. Momentálne sa pripravujem na Majstrovstvá Slovenska. Rád by som sa ich zúčastnil. Motivácia je veľká - Majstrovstvá sveta v Amerike na Floride.


obrázok - zdroj: No machine-Readable source provided. Own work assumed (based on copyright claims). Autor No machine-Readable author provided. Bombadil77 assumed (based on copyright claims). https://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Armwrestle.jpg