Športové podujatia 2020

13.05.2020 11:58
Šport

Autor : Michaela Orovnícka, ZŠ Nová Dedinka

Späť na časopis

1. Prehadzovaná I. stupeň

Športujeme radi. A ešte radšej súťažíme. Preto sme sa veľmi potešili, keď nám pani učiteľka Komorná oznámila, že sa zúčastníme súťaže v prehadzovanej. Na súťaži si vždy môžeme zmerať sily so súperom a zistiť tak, akí sme v športe zdatní. A je to aj zábava. So súperom sme sa pasovali v dvoch turnajoch. Jeden sa konal v Kráľovej pri Senci vo februári a druhý sme odohrali na domácej pôde - na našej škole v marci. Súťažili sme v zmiešaných družstvách, vždy traja na troch. Našu školu reprezentovali Leo - ako náš kapitán, Riško, Lilianka, Lukáško, Elizabeth a ja. Zápasili sme najlepšie, ako sme vedeli. Niektoré zápasy boli nevydarené, súper nás zdolal, ale napriek tomu sme nestrácali odvahu, chuť do boja a zlepšovali sme sa každou hrou. Snažili sme sa čo najlepšie spolupracovať a zlepšovať tímovú spoluprácu a hru. Zo súťaže sme si nakoniec odniesli príjemné spomienky. Posilnili sme športového a súťaživého ducha a hlavne sme sa opäť raz zabavili a upevnili naše školské priateľstvá.

2. Midi volejbal dievčatá

Dňa 27. 2. 2020 sme sa ako žiačky 6. - 8. ročníka zúčastnili nášho prvého turnaja v midi volejbale. Turnaj sa odohrával v areáli našej školy. Hrali sme proti dievčatám zo Šamorína a Hamuliakova. Prišli nás povzbudiť žiaci našej školy aj s učiteľmi. Celý turnaj sme zakončili priateľským zápasom. Neskončili sme na 1. mieste, ale zato sme sa zabavili a veľa sme sa toho naučili. Všetci sa veľmi tešíme na ďalší zápas. 

3. Mini volejbal chlapci

Dňa 7. februára 2020 som sa so žiakmi z našej základnej školy zúčastnil na volejbalovom turnaji v Hamuliakove. Hral sa tam mini volejbal, traja na troch, cez sieť. Veľmi sa nám tento turnaj páčil. Získali sme tam nové skúsenosti, zdokonalili sme sa v hre a veľa naučili. Hrali sme proti Rusovciam a Hamuliakovu, s každým súperom dvakrát. Kapitánom družstva som bol ja a mojimi spoluhráčmi boli Martin Jakič, Andrej Markovics, Noel Szighardt, Andrej Bodiš a Jakub Masarik. Už teraz sa tešíme na ďalší turnaj.

4. Mini volejbal dievčatá

4. marca 2020 sme ako hráčky Základnej školy v Novej Dedinke odohrali volejbalový turnaj. Hrali sme mini volejbal 3 na 3, prišli k nám hráčky zo Senca. Vyhrali sme nad nimi a bol to pre nás všetkých úspech, veľa sme sa naučili a zdokonalili v hre. Kapitánkou som bola ja a ďalšími hráčkami Sofi, Lucka, Maťka, Kika a Dianka.