Valentínsky lávový koláč

04.02.2020 21:37
Zábava

Autor : Michaela Némethová, ZŠ Soľ

Späť na časopis

                                                                        Valentínsky lávový koláč

Milí čitatelia, keďže sa blíži deň zamilovaných, môžete si ho spríjemniť aj chutným koláčikom, na ktorý vám ponúkam tento jednoduchý recept.

Na jeho prípravu potrebujeme:

220g masla,

220g mliečnej čokolády,

4 vajcia,

1 polievkovú lyžicu hladkej múky,

1 polievkovú lyžicu polohrubej múky.


Postup: Čokoládu spolu s maslom si roztopíme na miernom ohni. Potom vyšľaháme vajíčka spolu s cukrom. Do vyšľahanej zmesi primiešame roztopenú čokoládu s maslom a prisypeme múku. Zmes vylejeme do formičiek a pečieme pri teplote 175 stupňov. Takto upečený koláč servírujeme spolu s voňavými malinami. Je to dobrota, ktorá vám isto pohladí vaše chuťové poháriky.

Prajem vám dobrú chuť!