Akváriové rybičky

03.12.2019 17:50
Zábava

Autor : Dávid Duraník, ZŠ Soľ

Späť na časopis

Milí čitatelia, v tomto čísle sa dozviete pár zaujímavostí o akváriových rybičkách. Dúfam, že vás tento článok zaujme.

Akváriové rybičky sú typickým príkladom domácich zvierat, ktoré chováme pre svoju záľubu. Nekričia, nerobia v byte/dome neporiadok a pritom pôsobia veľmi pokojne. Citlivo urobené akvárium vytvára nádherný živý obraz, pri ktorom môžeme relaxovať a čerpať nové duševné sily na ďalšiu prácu.

Miesto pre akvárium a vhodná veľkosť: Pri výbere akvária môžeme postupovať podľa niekoľkých zásad. Najvhodnejšie však asi bude začať od tej najjednoduchšej, teda vybrať vhodné miesto. Vybranému miestu potom prispôsobíme veľkosť a objem sklenenej nádrže a podľa jej parametrov budeme zasa vyberať najvhodnejších „obyvateľov“.

Príslušenstvo: Ku každému akváriu by sme si mali zároveň kúpiť i okysličovač vody (vzduchový kompresor) s hadičkou a kamienkom. Nejedná sa v žiadnom prípade o zbytočný luxus, pretože neokysličená voda čoskoro zahníva a väčšina chovných druhov rybiek v nej potom hynie. V zimných mesiacoch je vhodné mať aj ohrievač, hoci niektoré ryby znášajú aj chladnú vodu.

Potrava: Najbežnejšou potravou rybičiek sú sušené vločky, ale aby malá rybička vyrástla skôr, musí sa kŕmiť živou/mrazenou potravou.